Hoppa till sidans innehåll

Efterlysning: personer med intresse för jetsprint

01 SEP 2020 12:59
Svenska Racerbåtförbundet efterlyser personer med ett intresse för jetsprint i syfte att samla personer med intresse i ett nätverk och se över möjligheterna att eventuellt organisera sporten inom förbundet i framtiden.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2020 12:59

Jetsprint är en typ av båtracing med jetbåtar. Sporten är som störst i Nya Zeeland och de flesta tänker nog på någon av värstingklasserna som kan ses på TV med jämna mellanrum där de kör med hög fart i floder med grunt vatten. Precis som den båtracing vi är vana med i Sverige så finns det flera olika typer av klasser även inom jetsprint.

En person kontaktade förbundet för att komma i kontakt med andra intresserade för att samla ihop ett nätverk och på sikt väcka liv i sporten i Sverige. Genom att standardisera sporten går det att öka säkerheten och genom att organisera sporten och bli en del av ett större sammanhang blir det enklare att få tillstånd för att bygga en bana t.ex.

Är du en person som har intresse för jetsprint eller har du kanske en jetbåt hemma som lämpar sig för jetsprint? Hör av dig Jamie på This is a mailto link eller 08-699 65 46 så ska vi skapa ett nätverk med peroner som har ett intresse för just jetsprint!

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link