Hoppa till sidans innehåll

VM brons till Åkerblom

22 DEC 2016 09:35
Det fanns några utmanare om VM bronset inför finalheatet för Runabouts i Sharjah idag. Lars Åkerblom låg bra till, men det krävdes en ny toppinsats för att säkerställa VM-medaljen. Gårdagens körning var imponerande.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Skulle Åkerblom förmå sig till nya stordåd? Lars tog i ordentligt, körde bra, blev utmanad men svarade och tog en ny pallplats och VM bronset. Otroligt imponerande.

Runabouts GP1 är klassen som samlat störst startfält. Det är de största och kraftigaste maskinerna och de kör de längsta racen. Det här är så jobbigt och så krävande. Åkerblom fick inte riktigt till samma suveräna kanonstart som igår. Han hade heller inte bästa startspår. Körde tufft och klarade av att hålla en fjärde plats. Fransmannens Agostinho som utmanade svensken om VM medaljen hade klämt sig före. Men fransmannens lycka var kort. Redan på första varvet så tröttnade hans maskin.

Världsmästaren Abdulrazzaq ledde, före Jeremy Perez och Åkerblom. Svensken ville om och valde annat spår vid split bojarna och tjänade några meter och smet in precis före Perez. Åkeson drog sedan ifrån och etablerade sin andraplats. Trygg kunde han dock inte var för bakifrån kom VM 2:an Bushell farande och var snabbast av alla. Engelsmannen låg sexa på andra varvet, men för varje varv så avancerade han en placering. Efter halva tiden så var han bakom Åkesson, valde ett annat spår vid splitbojen och, så var han förbi och vi hade en ny tvåa. Engelsmannen fortsatte i ett rasande tempo och tog de påföljande varven in 4-5 sekunder per varv på ledande Kuwait föraren. När Abdulrazzaq insåg faran ökade han lite och Bushell kroknade en del, även om han höll ordentligt avstånd till Åkesson. Dessa tre höll sedan ställningarna in till målet och blev därmed topp tre inte bara i finalheatet utan även i hela VM-serien.

Bakom Åkesson körde även Johansson bra, om än inte riktigt i samma tempo. Det blev nu en 13:e plats och några värdefulla VM-poäng också till honom. I totalen så tappade dock Johansson en placering i VM-serien, men att bli sjua totalt är strongt, minst sagt.

De svenske har plötsligt blivit en stormakt också på Aquabike sidan. Förut var det bara fransmän – överallt. Nu är det svenskar och nordbor – på många topplaceringar!

 

Runabout

1)      Al Abdulrazzaq, Kuwait 14 varv, 2) J Bushell, Engl. +37 sek, 3) Lars Åkerblom, Swe + 52, 4) J Perez, Fra + 2 min, 5) Pelliere, Fra – 1 varv,  6) Al Tayer, UAE, -1 v. 13) J Johansson, Swe -3 v.

VM-slutställning:

1)      Al Abdulrazzaq, Kuwait 206p, 2) Bushell, England 140, 3) Lars Åkerblom, Swe 109, 4) J Perez, Fra 97p, 5) Agostinho, Fra, 89p, 6) M Jorgensen, (Dk)Ung. 86p. 7) Johan Johansson, Swe 74

Skribent: Per Benson
E-post: Adressen Gömd

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link