Hoppa till sidans innehåll

VM-tävling för F2 i Litauen

26 AUG 2016 09:09
I helgen är det ett nytt F2 VM-race, med förhoppningsvis en ny svensk fight mellan Pierre Lundin och Erik Edin. De båda har dominerat serien och vunnit vart annat race. Är det Edins tur nu, efter missödet förra racet i Tönsberg i början av månaden?
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Edin har varit den som i år lyckats ta ett kliv vidare uppåt och lyckats utmana världsmästaren Lundin. Förra racet i Tönsberg så ledde Edin, när han lite oförklarligt rullade i en böj. Hade flytet att rulla runt 360 grader och fortsatte racet, även om han tappade ett par placeringar. Sedan var det styrservot som pajade dessutom så han tappade ytterligare. I Nora för ett par veckor sedan hade man inte rättat till felet med styrservot ordentligt, så det dök upp igen. Nu ska det däremot vara åtgärdat och man är redo att utmana Lundin.

Av de övriga svenskarna så saknas Oskar Samuelsson som körde sönder växelhuset i förra racet och Ola Pettersson. Det lär bli fem svenska förare i alla fall, fortsatt hög bredd. Bimba har haft oflyt de senaste racen, propelleraxeln senast i Nora vilket var bittert. Enda fördelen var att det inte skedde i ett VM race, men det tog ett djupt hål i team kassan. Det är väldigt jämnt i F2 klassen med många förare som vill upp. Marginalerna är små, men Pierre Lundin och Erik Edin har varit lite snabbare, vilket de utnyttjat skickligt. Johan Österberg har jagat fart med sin nya Möllgaard och vi hoppas han har funnit lite till. Möjligen kan årets svenska rockie Daniel Segenmark lyckas också, nu när han fått vara med i ett antal tighta VM-race.

Helgens VM race körs i Zarasai, Litauen som ligger inåt i landet, nära gränsen till Lettland. Här kördes EM ifjol. Så både förare och arrangörer är väl förberedda. Banan är en knappt 2 km lång romb formad bana med en knix på mitten vilket gör att man har en mindre högerböj på ena rakan. Idag fredag är det registrering och besiktning. På lördag förmidag är det träning och eftermiddagen är det den viktiga tidsträningen och Match race. På söndag eftermiddag kl 14.30 svensk tid är det GP start.

 

Text: Per Benson

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link