Hoppa till sidans innehåll

Världsmästare Pierre Lundin vann igen

10 OKT 2016 08:41
Pierre Lundin visade i helgen i Portugal att han är en värdig världsmästare. Han vann pole position och gjorde en fin start, ledde från start till mål och kontrollerade hela tiden säkert sin placering.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Rup Temper var tvåa i mål, men blev diskvalificerad vid tekniska kontrollen. Ny tvåa blev Owen Jelf som därmed också blev trea totalt. Det var väldigt nära för Johan Österberg att ta bronsmedaljen. Han blev femma idag och var blott en enda poäng från medaljen.

Arrangemangen i Portugal var förstklassiga. Banan var lite kort, så det var mycket acceleration som behövdes. Toppfarten räckte sällan till för omkörning, då kom kurvan i stället.

Under gårdagens träning så försvann tre förare. Det var dels norskan Mette Bjerknaes som gjorde sitt livs första flipp. Allt gick förhållandevis väl, men det blev ingen racestart för henne. Uvis Slakteris som fightats väl i år drabbades av en svår krasch under träningen när en fransman tog en vid inledning av en sväng och sedan nöp åt vid slutet där Uvis var. Grymt för letten, som låg bäst till för bronsplatsen totalt men som nu inte end fick chansen att köra om den. Även Bimba Sjöholm kraschade runt sedan vänsterpontonen öppnat sig längst bak. Teamet lyckades reparera pontonen till idag, men någonstans så hade vatten kommit in det var stundtals ingen fart på ekipaget idag.

Dagens race blev måttligt dramatisk. Förarna körde disciplinerat och den korta banan gjorde det för svårt att hinna med omkörningar. Pierre Lundin tyckte det var tråkigt att Erik Edin stod på land.

Johan Österberg har anledning att vara nöjd med sin insats för dagen. Han har fått bra stil på båten och den går nu verkligen fort. Bättre än tidigare under säsongen. Synd bara att Jelf snuvade honom på VM-bronset, men det hade kanske blivit väl mycket med tre svenskar på prispallen!?!

Även Oskar Samuelsson mer än nöjd med sin insats i Portugal. Han fick för första gången vara med i Q3 och fick starta som nia. Under racets inledning så lyckades han på något skickligt sätt avancera ett par platser och slutade sexa. Dubbelt säsongsbästa.

Erik Edin stod bara och tittade på konkurrenternas framfart denna gång. Han vet att han varit snabbast och haft flest pole positions under säsongen, men ett par onödiga rullningar har kostat honom VM guldet. Nu är hans gamla båt till försäljning och flera spekulanter finns säger han. Säsongen är tävlingsmässigt sett slut, men Erik ska ut och göra ordentliga tester minst ett par gånger till. Ingenting lämnas nu till slumpen. Nästa år vill ha VM guldet som han nästa nådde i år.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link