Hoppa till sidans innehåll
Foto: PICKLA.SE

Välkommen till en ny säsong av racing!

10 MAJ 2017 12:00
Inför årets säsong vill vi påminna er om att tänka efter, vara rädda om varandra och de som engagerar sig för er. Vi är en liten sport, den svenska racerbåtssporten. Vi har inte råd att varken förlora våra motståndare eller funktionärer.
  • Skapad: 10 MAJ 2017 12:00

Det finns ett antal välvilliga och engagerade personer som ser till att vi har tävlingar i Sverige varje år. Det är dessa personer som gör att du och dina barn får möjlighet att utöva den sport ni finner glädje i. Arbetet är ej avlönat och i många fall finns inte ens egna intressen av att göra tävlingarna mer än kärlek till sporten. Dessa personer ska vi värna om! Använd inte våra arrangörer som slagpåsar för eventuell frustration.

Lika viktigt är det att vi behandlar våra medtävlande med respekt, vi ska se varandra som medtävlande som skapar en sport tillsammans och inte som motståndare som ska slå ut varandra. Det kommer alltid att hända saker så länge vi tävlar med varandra. Vid incidenter, ta ett djupt andetag och tänk efter. Att skrika och uttrycka sig opassande är inget vi vill se – ni är varken bra förebilder eller positiva fanbärare av sportens flagg när ni beter er så.

Jag är mycket väl medveten om att det kan rinna över ibland för alla men har man gått för långt är det då viktigt att man så snabbt man kan ber om ursäkt. Ni måste särskilja på att ha rätt i situationen på vattnet och vad som är acceptabelt beteende på land.

 

Ogillar man utfallet av en situation, om tävlingsledningen eller motståndare gjort fel då lämnar ni in en protest. Protesterar man inte har man accepterat situationen och hur den hanterades. Ogillar man utfallet av protesten lämnar man in en överklagan till förbundet. Vidare är tävlingen avgjord på tävlingsplatsen och vi fortsätter inte i negativ bemärkelse racet i sociala medier!

Missköter sig man har tävlingsledning möjlighet att dela ut blå kort, är förseelsen tillräckligt allvarlig kan man avvisas från platsen.

 

Lycka till, ta väl hand om era motståndare och de som lägger ner massor av sin fritid för att era barn ska få tävla! Kontakta mig gärna om ni undrar något; 0733 64 66 74

 

Med vänliga hälsningar,
Oskar Samuelsson,
ordförande i SVERA Rundbanekommitté

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link