Hoppa till sidans innehåll

Välfylld Classic träff

04 DEC 2019 11:06
Sista söndagen i november har Classic Offshore sitt numer traditionella höstmöte i Östhammar. Det blev en välfylld träff med 50-talet deltagare som fick inmundiga en classic lunch samt få en massa god info om gammalt o kommande.
  • Skapad: 04 DEC 2019 11:06

Dessutom väldigt mycket snack och tips classic åkarna emellan. En välfylld och populär söndag i Östhammar.

Classic offshore är fortsatt den bredaste offshore klassen i landet. Det är fantastiskt och bidrar dessutom starkt till att, i enlighet med RF:s devis, förverkliga (båt)sport för hela livet. Det är inte heller bara välkända ansikten. Arne Jansson inledde övningarna med att hälsa att par nya team extra välkomna. Arne fortsatte sedan med att visa upp och även dela ut 2020 års Classic dekal med årets vinnare av Classic Offshore Cup, Liljefors skönsjungande Manta – Jaguar.

Några större egna ekonomiska resurser har inte Classic offshore sällskapet så när kostnaderna för båtmässa och hemsida drar iväg så söker man nya vägar. Klass coachen tycker att båtmässan är en av hörnpelarna för Classic offshore, där man i många år synts umgåtts och propagerat för offshoresporten. För att få mässverksamheten att leva vidare så söker man nu samarbeta med SVERA och SBRC-klubben som också varit flitiga på mässan.

Hemsidan är inte så välbesökt längre och på Facebook sidan kan man ju också lägga in statiskt information som Classic regler, mätbrev, besiktningsprotokoll och tävlingskalendrar. Den slutna ”medlemssidan”  kommer att avslutas men  Arne ska istället lägga ut allt på öppna Classic offshore sidan.

Båtsäsongens stora höjdpunkt, Classic Offshore Summer Meet i Herräng, får man förstås inte ändra på. Det är ett så etablerat och i så uppskattad form, där man träffas, visar upp, beundrar och testkör alla classic båtar, nya som gamla. 30 maj ska noteras i kalendern! Fantastiskt jobb Arne Jansson gör för att få ihop det.

En ny träffpunkt för Classic åkarna till sommaren kan Öregrund bli. ”Ny” såtillvida att Classic offshore kan bli huvudnumret en dag under Båtveckan i Öregrund, under dagarna före Roslagsloppet som 2020 ska köras den 8 augusti. Claes Göran Skaresson o klasscoachen vill ha respons,  tips o idéer som kan passa för classic förarna i Öregrund för att det ska bli nå´t!

Arne Janssons eget nypåfunna skötebarn E(n)-litersklassen har blivit en stor framgång och han har fortsatt att locka till sig allt fler intressenter till kommande båtsommar. Det är enkla motorer, hanterbara båtar som kan locka in fler till sporten, vidare till Classic offshore och för de som vill ha fler utmaningar, till de ordinarie offshore klasserna.  Arne delade ut en specialmedalj till årets alla E-deltagare och funktionärer.

Det blev förstås ett antal premieringar av de främsta i Classic Offshore Cup (Liljefors) samt nya KNOP Cupen (Sjölander). Liten miss blev väl att det var samma topptrio i båda Cuperna, men fantastiskt att KNOP cupen fått olika segrare i varje tävling. Det blev åtta olika vinnare under året, vilken annan klass kan visa på en sådan bredd? De arrangörer som får fler än 10 Classic ekipage på startlinjen önskade man till nästa år få separata pokaler till KNOP vinnarna. Då får fler dela på sötebrödet vilket kan locka till än fler deltagare!?!

Tommy Palm hade på eget initiativ satt upp priser till Tystaste båt (Dan Granbergs Tintorera/Yamaha 90), Gott Miljötänk (Jan-Erik Lundberg, Argo/Volvo Penta ) samt Glädjespridarpriset (Krister Jansson, Delta SS/Yamaha 75)! Altmeistern Hasse Strandman överräckte å sin sida dagens största buckla till den som själv delat ut fler bucklor än någon annan, till Per Benson som flitigt arrangerat över 150 båtrace under 50 år!

En höjdpunkt på Höst träffarna har också varit att en ”Veteran kändis” har fått berätta mer om sina äventyr inom offshoreåkandet. Årets hemliga gäst, utvald av Klass coachen, var Arne Jansson. Där fanns väldigt många båterfarenheter, alltifrån att Micke Frodé totalsågat Arnes första tävlingsbåt, till att Arne senare själv varit med och byggt flertalet Frodébåtar! Sammantaget blev Höstträffen en fantastiskt fin och välfylld båtdag.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link