Hoppa till sidans innehåll

Valberedningens förslag

02 NOV 2018 16:40
Vi i valberedningen vill tacka de klubbar som har bidragit med nomineringar till SVERA:s styrelse. Nedan följer vårt förslag.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2018 16:40

Uppdaterad: 2018-11-07

Valberedningen har under året besökt styrelsemöten samt haft kommunikation med medlemmar av styrelsen för att förstå hur samarbetet och utvecklingen har gått. Vi har också kommunicerat med de nominerade personerna för att få en uppfattning om vad de skulle kunna bidra med i styrelsen. Detta har resulterat i nedanstående förslag och motivering. 

Valberedningens uppfattning är att vi just nu har en styrelse som arbetar bra tillsammans och som har en väl genomarbetad framtidsidé på hur SVERA och dess klubbar skall utvecklas och växa. Med det nya förslag som RF lagt fram (se artikel: ”Vårt medlemskap i Riksidrottsförbundet framöver” på hemsidan) kommer styrelsen och kansliets roll vara oerhört viktig för att säkra förbundets ekonomi och framtid. Vi i valberedningen tror att den styrelse vi har idag kan möta dessa utmaningar, men att det också kommer behövas ännu mer kompetens inom ekonomi än vi har idag. Vi tror också att mer arbete kommer behöva läggas på att hjälpa klubbarna att utvecklas. 

Det förslag vi presenterar består till största del av den styrelsen vi har idag, men med några nya namn för att förbättra de punkter vi nämnt tidigare i den här texten. Vår uppfattning är att denna sammansättning har bred förankring som representerar alla grenar inom vårt förbund. Det ger styrelsen god möjlighet att utforma nya arbetsinstruktioner för kommittéer och tillsätta kompetenta medlemmar i dessa så vi får en bredd på arbetet inom förbundet.

Därför vill vi föreslå:

Ordförande:​ Jonas Gustafson​ på en tid av 2 år

Vice ordförande: Annika Wrenkler​ fyllnadsval 1 år*

Skattmästare: Kari Fredheimfyllnadsval 1 år*

Ledamot:​​ Oskar Samuelsson​ på en tid av 2 år

Ledamot:Mikael Hamrèn​ på en tid av 2 år

Suppleant: Johan Johansson​ på en tid av 2 år

Fyllnadsval på 1 år eftersom dessa positioner normalt sett inte skulle valts förrän nästa årsmöte.

 

Revisor och lekmannarevisor: Anders Lindén

Personlig ersättare för revisor: Christer Westerling

 

Övriga nominerade: Pelle Larsson som ordförande och Johan Österberg som ledamot.

 

Ordförande: Jonas Gustafson är idag vice ordförande och arbetar hårt för SVERA:s framtid. Han är mycket drivande och väl insatt i förbundets utmaningar och möjligheter för framtiden. Han skulle ha en kort startsträcka då han idag är högst inblandad i det viktiga utvecklingsarbetet som förbundet bara har påbörjat.

Vice Ordförande:​ Annika Wrenkler är i dag skattmästare. Samma sak som sägs om Jonas kan sägas om Annika vad gäller att utveckla och föra förbundet framåt. Annika och Jonas jobbar också väldigt bra tillsammans samt har ett mycket gott samarbete med kansliet.

Skattmästare:​ Om Annika blir vice ordförande blir skattmästarrollen vakant. Där föreslår vi Kari Fredheim som är civilekonom och arbetat med affärssystemet SAP inom finans i över 30 år. Kari har varit en del av sporten sedan 2007 då hennes man och dotter började tävla i offshore och har även själv engagerat sig som bland annat tävlingssekreterare på både offshore- och rundbanetävlingar för ÖRK, URK och ÖSS. Hon har även lång erfarenhet av föreningsliv då hon tidigare arbetat i styrelse i över 10 år, varav 5 som kassör, i Bromma Idrottsförening med årsomsättning på över 2 miljoner. Vi tror att denna typ av kunskap och erfarenhet kommer vara välbehövlig inför förbundets ekonomiska utmaningar det närmsta året. 

Ledamot:​ Oskar Samuelsson är i dag ordförande i Rundbanekommittén. Oskar är duktig på vårt regelverk och har många internationella kontakter. Vårt regelverk är ganska svårtytt och då vi sysslar med en teknisk sport är regelkunskap viktigt.

Ledamot: Mikael Hamrèn har tidigare erfarenhet av arbete inom styrelsen och är vice ordförande i RBR. Han besitter mycket kunskap kring regelverket på båtsidan och har varit ordförande för tekniska kommitténMikael har också uttryckt en vilja att arbeta aktivt med utvecklingen av klubbar samt att locka fler till sporten

Suppleant:​ Johan Johansson kompletterar styrelsen på ett bra sätt med sitt engagemang och sin kunskap framförallt inom aquabike där han själv och hans barn tävlar. Han har goda internationella kontakter då han tävlar i VM serien sedan många år. Johan fungerar också som en brygga mellan aquabike och offshore då han även kör aquabike offshore på nästan samtliga tävlingar.   

Skribent: Valberedningen

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link