Hoppa till sidans innehåll

UIM kör Class 1 VM i år

14 SEP 2016 14:25
Den största offshoreklassen Class 1 har haft det motigt de senare säsongerna. Victoryteamets resurser har varit övermäktigt för övriga team.
  • Skapad: 14 SEP 2016 14:25

Promotorn San Germano avslutade sin verksamhet under fjolåret med ett mini VM och den nye promotorn har inte fått ihop nå’t. Team föreningen har kämpat för ett VM och UIM Presidenten har varit idog för att rädda superklassen. Det har varit flera besök till Arab Emiraten och i förra veckan tecknades så äntligen att avtal om att VM ska köras i Abu Dhabi i slutet av november.

Avtalet tecknades mellan högste UIM Presidenten Rafaelle Chiulli och Abu Dhabi Marine Sport Club ordföranden Sheikh Sultan Bin Kalif Al Nayan. Abu Dhabi teamet vann VM ifjol, före ärkerivalen Victory team i Dubai. Abu Dhabi klubben har därefter visat störst intresse för att köra Class 1 igen.

Sheiken underströk att han var stolt och nöjd över att de återigen får visa upp det största och häftigaste inom båtracingen.

"UIM har vårt fulla stöd i att vidareutveckla båtsporten och jag är mycket glad över att Abu Dhabi spelar en ledande roll i denna utveckling."

VM-tävlingarna är planerade arr arrangeras kring den 23-25 november. Det talas om att man kan få 7-8 deltagande båtar, vilket skulle bli ett värdigt mästerskap samtidigt som det ger en grund för att kunna få en framtida tävlingsserie med Class 1. Glada idag är det norska Zabo-teamet. UIM:s ambition är att få till en långhelg med VM-status som omfattar tre tävlingar motsvarande VM för Offshore 3. 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link