Hoppa till sidans innehåll

Turtletest 2020 - OBS! Inställt.

04 MAR 2020 16:44
Årets turtletest kommer genomföras på Bosön lördagen den 21 mars och i Gimo Simhall lördagen den 28 mars. Nytt för i år är att du kan genomgå läkarundersökning i samband med turtletestet på Bosön!
  • Uppdaterad: 04 MAR 2020 16:44

OBS! INSTÄLLT!

 

Turtletesteten genomförs av Sweden Powerboat Rescue Team i enlighet med UIM:s riktlinjer samt med två nationella tillägg; sista gången skall turtletestet göras med svarta glasögon (tillhandahålls av räddningsteamet) samt att offshoreåkare skall ta ut någon annan ur turtlen. I år kommer det läggas lite extra tid och energi på användningen av luftsystem.

Nytt för i år är också att du har möjlighet att genomgå läkarundersökning i samband med turtletestet på Bosön. Undersökningen kostar 800 kr/person och görs direkt på Bosön mellan klockan 14-16! Det är Dr Fredrik Buch från Intygsgruppen som kommer och gör läkarundersökningarna. I anmälan meddelar du om du vill genomgå läkarundersökningen på Bosön eller inte.

För vem? Samtliga cockpitåkare måste genomföra ett turtletest för att vara berättigad licens. Övriga är välkomna att testa sin egen utrustning i vattnet (t.ex. väst, hjälm, overall etc).

Vad ska jag ta med mig? Badkläder, hjälm, cockpitväst, racingoverall och gympaskor/racingskor. Används tigermask under tävling så ska den tas med + egen luftflaska. Ska du åka med hansskydd/hybridskydd måste du även ta med dig skyddet och tillhörande hjälm. 

Kostnad: 600 kr/deltagare. 300 kr för förstagångare. Turtletestet faktueras i efterhand. 800 kr/deltagare för läkarundersökning (frivilligt).

Vid frågor, kontakta This is a mailto link

 

OBS! INSTÄLLT!

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link