Hoppa till sidans innehåll

Tävling tillåts men med max 50 personer på platsen

15 JUN 2020 16:53
Regeringen har gett klartecken för tävlingar för seniorer från den 14 juni och från den 13 juni är det fritt att resa inom Sverige. Det finns dock fortfarande ett förbund mot folksamlingar med mer än 50 personer för bl.a. våra tävlingar.
  • Skapad: 15 JUN 2020 16:53

Förbudet mot folksamlingar med mer än 50 personer gäller fortsatt för offentliga tillställningar. Offentliga tillställningar är bl.a. de idrottstävlingar som genomförs utanför en tydligt avgränsad arena och där syftet med tävlingen är att locka deltagare snarare än publik. En definition som passar in på samtliga av våra tävlingar och som vi fått bekräftat av Polismyndigheten genom Riksidrottsförbundet.

Detta innebär att vi fortsatt måste förhålla oss till det förbud mot folksamlingar med mer än 50 personer; alla personer på plats ska räknas - utövare, teammedlemmar, funktionärer och eventuell publik. Vi ser inte hur vi ska kunna bedriva någon ordinarie tävlingsverksamhet i dagsläget men hoppas och tror såklart att detta ska ändras inom överskådlig tid. I takt med att det blir färre sjuka borde restriktionerna lätta. Under tiden går det jättebra att arrangera mindre sammankomster, i tränings- eller tävlingsform. Gör då detta i samråd med polisen lokalt, där kommer ni få tydliga svar om vad som gäller och stöd för att arrangera en sammankomst på rätt sätt. Även vi finns såklart tillgängliga för stöd!

Anledningen till att andra idrotter kan dra igång sin tävlingsverksamhet beror på att deras tävlingar inte betraktas som offentliga tillställningar och då är det i första hand publiken som ingår i de 50 personerna medan det för offentliga tillställningar i första hand är deltagande utövare som ingår i de 50 personerna.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link