Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ta chansen och sök bidrag för att utveckla er barn- och ungdomsverksamhet!

20 SEP 2019 13:00
Idrottslyftet är en satsning från regeringen på idrottens barn- och ungdomsverksamhet. Allt arbete ska utgå från ett jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv och genomsyras av riktlinjerna från Idrotten Vill.
  • Skapad: 20 SEP 2019 13:00

Genom Idrottslyftet ska vi utveckla verksamheten för barn och unga i åldern 7-25 år. Det är bara föreningar som kan ansöka om bidraget och inom följande områden beviljas projektmedel. Ta gärna en kontakt med kansliet innan ni skickar in er ansökan.

 

Läs mer här om hur ni går tillväga för att ansöka om Idrottslyftsmedel.

 

Inriktningar under 2019

Svenska Racerbåtförbundet har även under 2019 valt att prioritera utbildning, ungdomsinflytande och regelbunden aktivitet i föreningarna. Nytt för 2019 är bidrag till att få fram permanenta träningsplatser.

 

UTBILDNING: föreningarna kan söka pengar för utbildningar arrangerade av Svenska Racerbåtförbundet eller av annan organisation inom Svensk Idrott, exempelvis SISU Idrottsutbildarna samt annan idrottsspecifik utbildning.

UNGDOMSINFLYTANDE: ett uppmanande att engagera era barn och ungdomar i föreningarna. Utbilda dem, låt dem vara en del i de styrande rummen eller skapa en ungdomskommitté. Uppmuntra till att bli funktionär, som är en mycket viktig del av vår sport!

REGELBUNDEN AKTIVITET: detta utvecklingsområde är ganska brett och rymmer många olika delar, vi ser gärna projekt som ligger utanför säsong rent tidsmässigt såsom utbildning i mek, navigation plastning mm. Vi ser gärna projekt som stärker sammanhållningen i föreningen eller aktivitet som verkar för skadeförebyggande, kanske träningstillfällen med tränare. Framförallt beviljas projekt som är återkommande, det vill säga flera tillfällen under en längre period.

PERMANENTA TRÄNINGSPLATSER: att få fram permanenta träningsplatser kan hjälpa sporten att växa! Det skapar gemenskap. De tävlande kan sporra varandra. Med fasta träningsplatser och tider kan sporten lättare visas upp för nya intresserade tävlande, funktionärer, sponsorer och arrangörer! Låt din förening söka bidrag för att iordningställa en permanent träningsplats!

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link