Hoppa till sidans innehåll

SweCat med på banan

18 NOV 2016 08:25
Det har gjorts ett fantastiskt jobb på Victory fabriken och sent igår kväll kom båten tillbaka till XCAT depån. Idag var Micke Bengtsson och Erik Stark med på tidsträningen och gjorde en fin körning.
  • Skapad: 18 NOV 2016 08:25

De får starta i sjätte spår, just efter Lady Spain, där Joakim Kumlin är i sittbrunnen tillsammans med Jay Price. Dagens andra sensation idag var att Victory inte vann pole position. De spann runt i depåkurvan före målgång. De får starta i fjärde spår, medan Dubai teamet har pole position.

SweCat båten kom tillbaka till Abu Dhabi sent igår kväll. Hela natten gick åt till att dekalera och rigga i ordning båten i raceskick. Resultatet blev enastående fint. Ett fantastiskt jobb har utförts. Den australiska båten som skadades än mer i krocken med svensk teamet är ännu ej färdig. De hoppas få den till depån under kvällen, men de har mycket mer att rigga i ordning.  Det blir tufft för att hinna få ihop den till fredagens GP race.

Efter tidsträningen så var det också Speed Cat Run på programmet. Där blev det mer programenligt Victory som vann före Fendi teamet, det enda team som nu för sista gången för använda de äldre 2-taktsmotorerna. Dock gick det mindre bra för de svenska besättningarna. SweCat fick ett bränsleproblem som man inte hann åtgärda före Speed körningen. Men det är inget problem för morgondagens race. För Lady Spain med Joakim Kumlin så åkte de ur i första omgången efter värmelarm. Det bekymrade Joakim inför morgondagen.

Det blir mycket spännande att se i morgon vad Dubai teamet kan åstadkomma mot Victory. De har ju även snabba Abu Dhabi teamet samt dagens sensation Carpicha, med sverigebekantingen Diego Testa ombord. Klarar någon av dessa att hålla Victory bakom sig under morgondagens 14 varv? Det blir spännande.

                            Jay Price, Joakim Kumlin, Erik Stark och Micke Bengtsson

                            Alla XCAT-förare

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link