Hoppa till sidans innehåll
Foto: AREK REJS

Stor succé för Sverige i Portugal!

16 MAJ 2019 10:41
Portugal har varit värd för första deltävlingen i UIM Aquabike World Championship i Portimao där sverige tog 4 pallplatser direkt !

  • Skapad: 16 MAJ 2019 10:41

I Ski ladies var det dubbelt svensk på pallen med Emma-Nellie som efter ett mycket spännande tidskval lyckades vinna med 3 tiondelar före Yasmin Ypraus från Estland på sista försöket. Emma-Nellie vann sedan storstilat med 3 raka heat segrar.

Andra platsen lyckades Jonna Borgström ta vilket är hennes bästa i VM-sammanhang hittills.

På 4:e plats kom Sofie Borgström trots några dåliga starter men var en utav de som lyckades plocka flest placeringar i heaten. Janina Johansson deltog för andra gången på denna tour och kördes stabilt vilket gav henne en sammanlagd 12:e plats.

Överraskningarnas helg var det, och det lät inte vänta på sig, Sofie Borgström kvalade in till slalom tillsammans med Emma-Nellie Örtendahl och de skulle möta varandra i första matchen.

Till de flesta stora överraskning lyckades Sofie vinna 2 av 3 heat och slog därmed ut Emma-Nellie som fick köra för 3:e priset som hon tog hem. Sofie i finalen alltså mot Estniskan Yasmin Ypraus och det var väl ingen som trodde att Sofie skulle kunna göra det igen, men det gjorde hon, vinst och stort jubel i det svenska lägret!

Överraskning nummer två stod Samuel Johansson för genom att lyckas med bravuren att ta en 3:e plats i Runabout GP1 som yngsta person hittills. Redan i tidskvalet visade Samuel sin snabbhet och fick 3:e bästa tid efter storfavoriten Yousef Al Abdullarazzaq från Kuwait och Jeremy Perez från Frankrike. Men det är en sak att vara snabb i tidskvalet och något helt annat i de 25 minuter långa heaten. Men även det bemästrade Samuel. Att sedan köra så bra som han gjorde i 2 heat med 2 st 3:e placeringar visar att vi har mycket att se framemot. Samuel lyckades ju även ta en 3:e plats i slalomen så han har visat sig rejält.

Pappa till Samuel, Johan Johansson tog en fin 8:e plats i totalen men glädjer sig nog mest åt sin son.

Månadskiftet maj-juni stät Olbia på Sardinien värd för deltävling 2.

Nu har Aquabike familjen lämnat Portimao till alla Svenskar i F1 som kör sitt första race kommande helg, vattnet på floden är inkört åt er och pallen uppvärmd, lycka till!

Skribent: Håkan Borgström

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link