Hoppa till sidans innehåll

Stark får världsmästaruppbackning

02 DEC 2016 10:56
Medan vi här hemma i kalla nord mer funderar på glögg och adventsmys, så är Erik Stark och hans team i Abu Dhabi för att ladda upp ordentligt inför nästa veckas Formel 1 race.
  • Skapad: 02 DEC 2016 10:56

Stark kör ju för Emirates Racing Team med fyrfaldige världsmästaren Scott Gillmans som bas. Inför VM-seriens avslutande tävlingar har Gillman knutit ytterligare en världsmästarlegend – Renato Molinari.

Racet i Abu Dbai körs den 8-9 december, men redan efter SVERA förbundsmöte for teamet ner till tävlingsplatsen som också är Emirates Teams hemmaplan. Senaste racet vann Emirates Racing Team genom Ahmed Al Hameli. Den nu 37-årige araben tillhör de mer rutinerade förarna i serien och har vunnit race förut, men det var lite av en skräll att han tog vinsten i Kina. Det var fem år sedan senast! Ur svenskt perspektiv så trodde och hoppades vi förstås mer på att det skulle bli Erik Stark som skulle kunna ta en seger för teamet. Det visar ändå hur jämt det är i toppen inom F1. Det är många förare som kan vinna. Tidsträningen har länge varit viktigt för att kunna göra ett bra raceresultat. Idag är det än viktigare.

Hameli Gillman

Erik Stark har ju också ett antal världsmästartitlar på sin meritlista, men han har ännu ingen F1 seger. Steget upp till högsta divisionen var tuffare och mer krävande än man kanske kunde tro. Scott Gillman som vunnit många F1 lopp har nu knutit till sig Renato Molinari till teamet. Molinari dök för svenskarna upp på Riddarfjärden och vann det första GP-loppet som kördes där redan 1968. Han var först med att köra katamaran och vinna. Därefter har det blivit 18 VM-titlar för den alltid försynte förareleganten ifrån Como i norra Italien. Scott Gillman har också sitt sommarboende i norra Italien och de båda världsmästarlegenderna kom att bli nästan grannar i Casale Monferrato. De träffades och började umgås allt mer.

Al Hameli körde liksom Erik Stark också XCAT racet i Abu Dhabi för några veckor sedan. Jag träffade honom där och gratulerade honom till F1-segern. Det slog mig att han har mycket av Molinaris stil och känsla. Men visste inte då att de kopplats samman i Emirates team.

"Vi har tillbringat många timmar med att prata båtracing och jag förstod tidigt att Molinari fortsatt har fantastiska och tänkvärda idéer som kan definitivt kan hjälpa teamet upp ytterligare ett steg" berättar Scott Gillman.

Förutsättningar för Emirates team är de allra bästa. Bästa erfarenheterna finns inom teamet och de har också bästa tänkbara mekanikerteam med sig. I och med Hamelis seger i Kina så finns också ett viktigt självförtroende. Det blir spännande racing i nästa vecka.

Renato Molinari

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link