Hoppa till sidans innehåll

SM-veckan i Borås 2017

03 JUL 2017 18:31
Idag utsågs svenska mästare i tre klasser under SM-veckan. Borås bjöd på blåst och regn men en
  • Skapad: 03 JUL 2017 18:31

Tävlingarna i Borås har inte varit självklara, det var en lång process innan tillstånden äntligen blev klara i torsdags. Förbundet och Borås Stad har fått jobba hårt för att få till dessa tävlingar. Men i söndags var vi på plats och mer än redo för att köra SM-tävlingar i Viaredssjön.

Det drog ut på tiden innan banan och ambulans kommit på plats på söndagen och Thundercat-förarna bestämde då gemensamt att istället köra sin träning på måndagmorgon för att inte dra ut på tiden ännu mer.

Aquabike körde tidskval på söndagen och det var en stor publik som kommit ner för att titta på kvalet och se vad det egentligen är vi sysslar med.

Ski GP3 står redo!

Måndagen kom och det var dags för finalerna. Thundercat körde tidigt på morgonen men var klara i god tid innan det var dags för TV-sänd final för Aquabike där Mats Örtendahl var SVT:s gästexpert.

Tävlingarna flöt på bra och till slut stod Marcus Engvall som segrare i Ski GP3 med Eric Jacobsson strax efter och Emma-Nellie Örtendahl på en bronsplats. Samuel Johansson stod som segrare i Runabout GP3 med Jon Sundelin och Edvin Samuelsson på en tredjeplats.

Direkt efter prisutdelningen för de båda Aquabike-klasserna körde Thundercat sin tävling. Kjell Johansson och Filippa Ring kunde tyvärr inte starta på grund av motorhaveri på träningen. Detta gjorde att körschemat fick skrivas om och anpassas till fem startande båtar istället. Som segrare stod debutanterna Mikael Andersson och Jonas Bäcklund som i sista heatet petade ner bröderna Stefan och Jonatan Rindar till en andra plats. På tredje plats slutade Christoffer Sundberg och Cecilia Magnuson.

Thundercat redo för start

Prispallen för Thundercat

Här hittar ni kvaltider och slutresultat för Aquabike

Här hittar ni slutresultatet för Thundercat

 

TV-sändningen för Aquabike och Thundercat på SVT-play.

Intervju med Emma-Nellie Örtendahl i SM-veckan studion.

Intervju med Emma-Nellie Örtendahl efter tävlingen.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link