Hoppa till sidans innehåll

SM-final på Grisslinge Havsbad

08 SEP 2016 15:08
På lördag, den 10 september, är det dags för det traditionella båtracet Hot Island Race på Grisslinge havsbad. Det är totalt drygt 30-talet deltagare i fyra olika klasser och det är avslutning på SM-serie, så mycket står på spel.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Lokalt hopp är Kjell Johansson och Filippa Ring som kör de spektakulära Thundarcat båtarna. De tog tidigare EM silver i somras, så nu är de ute efter SM-titeln. Tävlingarna startar kl 13.00.

SM-striden är avgjord i några klasser, andra inte. I GT 30 har Andrea Forslund en klar ledning men behöver i alla fall ta sig i mål i ett heat för att inte Tom Céwe ska kunna passera. I OSY har Didrik Dickfors motsvarande grepp före kusinen Anton. I Thundercat så är det näst sista deltävlingen, så där finns utrymme för saker att hända. Men Kjell Johansson och Filippa Ring ha rredan ett överlägset försprång. Den stora kampen på Grisslinge kommer att stå mellan Marcus Jernfast och Adam Wrenkler. Det är i dagsläget blott en poäng som skiljer dem åt, så den som kommer före den andre i Grisslinge får JSM-titeln, oavsett om det är kamp om en första eller fjortonde plats! Vi ser fram emot en ärlig och schysst fight mellan två duktiga förare. Sedan får Casper Westerlund, Max Samuelsson och Alex Céwe fightas internt om bronspengen. Det är annars många om budet, totalt är det 15 förare till start i GT 15.

Ett annorlunda inslag på Hot Island är i år att Thundercat kommer att vara med. Det är en två mans gummikatamaran, med 50 hkr utbordare. De kör oftast i Sverige med på havsbanor och långlopp, typ Roslagsloppet, men internationellt kör dessa båtar också rundbanetävlingar som på Grisslinge.

"Det här kommer att bli jättekul. Jag gillar racingen på rundbanor. Då blir det tät racing och många tvära svängar" berättar Kjell från Saltsjö-Boo. Han ser tävlingen i Grisslinge som säsongens roligaste race. De här båtarna är mycket sevärda. Accelererar bra, svänger ännu bättre och co-piloten ombord är mest burkslav i svängarna. Ibland far de ur båtarna. Kjell hoppas också på att det blir lite extra folk som kommer att titta på fartfesten. Det är fri entré.

En annan framgångsrik förare är Andrea Forslund från Saltsjöbaden. Hon är den som vunnit flest tävlingar i GT 30 klassen i år. Hon vann inte i våra på Grisslinge, så nu är hon ute efter revansch och vill åka ifrån grabbarna.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link