Hoppa till sidans innehåll

Saltsjöbadens Grand GP

07 JUN 2017 09:58
I helgen kördes den andra SM-deltävlingen för GT 15 och GT 30 i Saltsjöbaden. Sammanlagt blev det 22 båtar. Största klassen var GT 15 men nu börjar även GT 30 växa. Riktigt kul!
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Allt började med ett möte med rundbanekommittén och klasscoacherna. Stefan Forslund tyckte att det borde anordnas en tävling i Saltsjöbaden och ordförande Oskar Samuelsson sa ”gör det då”. Sagt och gjort började Stefan tillsammans med SBK med flera, anordna en rundbanetävling i Saltsjöbaden. Nu i helgen blev det av och oj vad lyckat det blev.

Glada förare med team kommer till tävlingsplatsen denna tidiga lördagsmorgon med höga förväntningar. Det är ju en ny tävlingsplats. Det packas upp, förbereds och det känns som en allmänt bra dag. Kort därefter håller tävlingsledare Ewa Larsson Börjesson förarmöte och sedan drar dagen igång.

Träningar körs och senare tidsträning där de är ute två och två. Timmarna tickar på och snart är det dags för race. GT 15 är först ut. Förarna ligger vid startbryggan och är fokuserade. Lamporna tänds och helt plötsligt är de iväg. Fjolårs-vinnaren Adam Wrenkler visar fortfarande att han är snabb och vinner alla 3 heat under dagen. Tätt efter har vi Alex Céwe som visar att han är att räkna med. Även Casper Westerlund visar att han har bra med fart. Alla andra förare presterade riktigt bra. Nya Axel Berggren går nu över till svarta siffror. Kul tycker vi!

I GT 30 fortsätter Micke Bengtsson att visa sin skicklighet som förare. Skicklig både inom rundbana och offshore. Kort därefter har vi Jens Holmén som utmanar. Max Samuelsson som kör både GT 15 och GT 30 visar sig vara en duktig förare och tar tredjeplatsen för dagen. För fjolårsvinnaren gick det inte lika bra, Andrea som gick runt under första deltävlingen i Grisslinge kunde inte köra på grund av hjärnskakning. Kul att se var Matilda Wrenkler som nu tagit steget upp från GT 15 och ska även nu visa sina färdigheter i denna klass. Någon som däremot inte hade samma tur var Adam Gustafsson som gick runt och fick känna på det kalla vattnet. Jeanne Céwe fick även hon gå över till svarta siffror. Resterande förare får mer och mer fart. 

På besök hade tävlingen även Erik Stark som var på plats och visade upp sig med sin F1-båt. Riktigt kul att se Eriks skicklighet på vattnet. 

Dagen avslutades med prisutdelning och ett stort tack till tävlingsorganisation samt till Stefan Forslund som jobbade hårt med att få till tävlingen. 

 

 

Skribent: Josefine Forslund
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link