Hoppa till sidans innehåll

Resultat av RF:s genomlysning

23 JAN 2018 15:47
Under 2017 genomfördes en genomlysning av Svenska Racerbåtförbundets alla medlemsföreningar. Det visade sig efter genomlysning och kompletteringar att förbundet inte nådde upp till kravet på 25 fungerade föreningar.
  • Skapad: 23 JAN 2018 15:47

Totalt fem förbund, däribland Svenska Racerbåtförbundet, har inte levt upp till storlekskriterierna gällande 25 föreningar eller fler. Riksidrottsstyrelsen har nu beslutat enligt gällande regler för fördelning av stöd till specialidrottsförbund, att 342 000 kronor per förbund av det ekonomiska stödet, dras in för 2018.

Svenska Racerbåtförbundet har arbetat hårt för att få in de handlingar som RF har efterlyst men föreningarna har inte kunnat leverera detta. Förbundsstyrelsen har tagit denna brist på största allvar och beslutat att vidta vidare åtgärder. På februarimötet kommer en projektplan för ett föreningsutvecklingsprojekt att fastställas. Projektet har redan diskuterat på förbundsstyrelsens första möte i januari där bl.a. en projektgrupp som riktlinjer för projektets målsättning sattes.

För att vi ska komma ur denna situation krävs det att alla föreningar och dess medlemmar är samarbetsvilliga, tillmötesgående och förstår vikten av detta arbete. Det är endast föreningar och dess medlemmar som kan lösa detta problem med stöd av förbundet eller det lokala idrottsförbundet.

 

Har ni vidare frågor vänligen maila: This is a mailto link

 

Läs Riksidrottsförbundets pressmeddelande här: www.rf.se/Allanyheter/femforbundforlorardelaravsittekonomiskastod-harforfaforeningar/

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link