Hoppa till sidans innehåll

Premiärdags på Grisslinge

18 MAJ 2018 08:51
Äntligen premiärdags på Grisslinge för rundbaneåkarna. Startfälten är bekanta, men det är ändå många ovissa frågor då flera bytt upp sig till klasser o med några nya ekipage.
  • Skapad: 18 MAJ 2018 08:51

Av titelförsvararna från ifjol är det endast Anton Dickfors som ställer upp. Racet på Grisslinge havsbad strax öster om Gustavsberg startar kl 13.00

I GT 15 har fjolårs mästaren och tillika världsmästaren, Adam Wrenkler klivit upp och kör i helgen bara GT 30. Fjolårstvåan Casper Westerlund var JSM tvåa ifjol och vann dessutom avslutningen i Waxholm får väl på pappret vara favorit? Utmanare är Alex Cewe som är mogen för en titel nu samt kanske syskonen Wiberg!? Överraskningar kan man säkert förvänta sig.

I snabba GT 30 kommer vare sig Micke Bengtsson eller Jens Holmén till start. Max Samuelsson vann dock avslutningsracet, vilket samtidigt var hans livs första seger någonsin på racebanan. Gissar att han fått smak på topplacering. Men badar inte Adam Wrenkler så blir han eller teamkompiser Anton Modin säkert toppaspiranter. Svårt att gissa i klassen där förarna och materialet utvecklas hela tiden.

I OSY är topptrion från ifjol intakt med Anton Dickfors, Oliver Nilsson och Didrik Dickfors. Men frågan är vem som skött försäsongsträningen bäst och Nora har ju ett gäng jagande förare. Blir det omkastning? Oavsett är det verkligt kul att det är dags att årets båtracing säsong startar upp på lördag i Grisslinge.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link