Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

SVERA på Powersport mässa!

01 FEB 2017 08:41
I helgen var det MC & Powersportmässa i Älvsjöhallarna. Det var massor med motorcyklar, tillbehör, 4-hjulingar och vattenskotrar. Dessutom var SVERA representerat med dubble världsmästaren Emma Nellie Örtendahl.
  • Skapad: 01 FEB 2017 08:41

I SVERA montern kunde man få se Emma Nellies egen världsmästarmaskin och ”rekryteringsmaskinen” den populära Spark vattenskotern. Det visades också massa häftig film från olika aquabiketävlingar. Det lockade både unga och gamla. Hon var på plats i montern hela utställningstiden, från torsdag till söndag. Jobbig men kul när hon märkte att folk känner igen henne och är nyfikna på sporten. Med i montern var också dubble offshoremästaren i vattenskoter Niclas Öberg.

På mässan kunde man notera att Emma Nellie var populär. Hon fick skriva både autografer och ställa upp på selfies med besökare! Emma har blivit kändis! 

En viktig del i hennes framgång är förstås den nya maskinen hon kört på, en ProForce. Det var ju team kompisen Stian Schjetlein som var med och testade fram skrovet tillsammans med Chris Hagest på Pro Watercraft Racing. Tittar man noga på skrovet, ser man många annorlunda vinklar och steg. Emma Nellie förklarade ingående om egenskaperna på skrovet. Hon var också djupt imponerad av Hagest kunskap om skrovets alla delar. Talade hon om för honom att hon tyckte att borde svänga på lite annat sätt, så fixade han till några steg och maskinen gick annorlunda. Bara genom att vässa, eller runda av, några steg kunde han få fram olika egenskaper på maskinen. Det gällde bara för Emma Nellie att kunna förklara hur maskinens gång borde förändras så kunde Chris åtgärda väldigt mycket.

-          Alla andra jobbar hela tiden med motorn, vi jobbar nästan bara med skrovet och det har gett fantastiskt resultat, konstaterar hon glatt.

Det blir flera mässor framöver för Emma Nellie, dels båtmässan i Göteborg men också en annan fackmässa, med en av sponsorerna. Sedan behövde hon ju plugga en del också. Om en månad är det även UIM premiering av alla världsmästare, så då ska hon till Monaco och ta emot fler hyllningar. Det är intensivt även utanför racesäsong. Dessutom gäller det att hela tiden träna för att hålla fysiken igång.

Skribent: Per Benson
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link