Hoppa till sidans innehåll

Östhammars GP mot cancer 2016

01 SEP 2016 08:24
1 oktober arrangeras uppföljaren till förra årets succé tävling i Östhammar – Östhammars GP mot cancer. Förra året drog tävlingen in 96 525 till
Cancerfonden och Rosa Bandet samt Barncancerfonden. En helt otrolig summa som vi i år ska försöka bräcka.
  • Skapad: 01 SEP 2016 08:24

Årets tävling har vuxit sedan förra året då vi i år står som värd för det Nordiska Mästerskapet i flertalet klasser, bl.a. Offshore 3C samt SM-avslutning för några andra, bl.a. ThunderCat. Alltså kommer vi att bjuda på racing hela dagen i olika omgångar med allt från ungdomsbåtar till de snabbaste som gör kring 90 knop (ca 170 km/h). I lunchpausen kommer det även att hållas race med badkar.


En av de tävlande är den ny korade Europamästaren i Offshore 3A, Eva Pettersson från Kungshamn, som i vintras hittade en knöl i ena bröstet vilket visade sig vara just bröstcancer. Trots operation och cytostatika behandlingar har hon fortsatt tävla och kommer till Östhammar för att även försöka bli Nordisk Mästare i sin klass. Läs gärna mer om Eva på Powerboat Racing World.


Överskottet från tävlingen kommer att gå till Cancerfonden och Rosa Bandet och flera saker kring tävlingen kommer att dra in pengar till insamlingen. Bl.a. möjligheten att köpa en åktur i en tävlingsbåt i slutet på dagen – självklart får du köpa in dig i just Evas navigatörsstol! Andra möjligheter att bidra på plats är att handla i vår kiosk, ta blodtrycket eller köpa en lott i vårt fina lotteri.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link