Hoppa till sidans innehåll

Österberg och Wrenkler i pole i EM

24 SEP 2016 20:53
Det blev en mycket intensiv och annorlunda dag i Stewartby idag. Det var ganska blåsigt, vilket gjorde att Edin missade topplatsen i F2. Bara ett F4 heat har körts idag.
  • Skapad: 24 SEP 2016 20:53

Imorgon blir det mycket racing, med fyra heat för GT15 och F2, samt tre för F4. Dagens goda svenska överraskningar är att Johan Österberg i F2 samt Adam Wrenkler i GT 15 startar i pole i morgondagens avgörande EM heat!

Johan Österberg visade idag att han är en rutinerad räv. Det har inte varit hans säsong, han har saknat toppfarten och framskjutna positioner i år. Nu slog han till och körde fort när förhållandena var idealiska. Det belönades med en pole position inför morgondagens fyra F2 heat. Han var följd av norska Munthe Kaas, en engelsman och så Edin. Svensken körde fort i början av tidsträningen, men gick in till depån och sedan så mojnade sig vinden. Han hade något problem, å han kom inte ut förrän mot slutet av tidsträningen och motorn gick då igen ner på safe mode då oljenivån var för låg. Sedan hann de inte med att förättra sin tidsträningstid. Det blir en intressant dag imorgon.
Bimba hade inte rätta flytet startar som 12:a och Ola Pettersson hade bränsleproblem och får starta först som 16:e båt. Viktigast är dock att Ola lyckas lösa sina bränsleproblem till i morgon.

I F4 har vi från svensk sida bara Jernfast som kör. Han hade nionde plats från kvalkörningen och i första heatet så slutade han också nia. Inte riktigt var de hoppats på.

Dagens andra stora svenska glädjeämne var förstås att Adam Wrenkler tog pole position i GT15. Han var 0,11 sekund före den estniska världsmästaren. Det blir jättespännande att se vad Adam kan göra i morgon. De andra svenskarna så kom Alex Céwe sjua, medan Wiberg blev 11:a.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link