Hoppa till sidans innehåll

Omstart av racingsäsongen internationellt

26 JUN 2020 14:26
För tre månader sedan stoppades racingsäsongen 2020 plötsligt som ett resultat av utbrottet av Covid 19 pandemin. Myndigheternas och befolkningens samlade ansträngningar över hela världen har gjort att UIM kan börja föreställa sig en säsong 2020.
  • Skapad: 26 JUN 2020 14:26

UIM är medvetna om behovet av att upprätthålla vaksamheten och att fortsätta respektera grundläggande skyddsåtgärder som social distansering och enkel sanitet men de har nu nått ett stadium där vi kan börja föreställa oss en väl förberedd återgång till säker internationell racing.

"UIM COVID-19 Recovery Task Force" har noggrant undersökt och identifierat de åtgärder och förhållningsregler som ska respekteras och komplettera WHOs riktlinjer och rekommendationer samt de lokala och/eller nationella förhållningsreglerna för att kunna återuppta en säker internationell racing.

Promotorerna har utvecklat sina egna COVID-19-specifika hälso- och säkerhetsprotokoll för racingseriern i de klasser som de ansvarar för att marknadsföra och organisera men UIM kommer inom kort att tillhandahålla en uppsättning grundläggande riktlinjer för internationell racing, för att stödja lokala organisationskommittéer i sina diskussioner med de lokala myndigheterna.

När de internationella reserestriktionerna gradvis började upphävas undersökte UIM COVID-19 Recovery Task force i samråd med de olika sportkommittérna hur den internationella tävlingskalendern kunde pusslas ihop. Det kommer att bli en intensiv höst, framförallt under september och oktober.

UIMs hemsida finns en reviderad tävlingskalender publicerad, kalendrarna för XCAT, V2, F1, aquabike och Motosurf kommer att publiceras senare.

För att kunna erbjuda tillräckligt med information till förare och team som är intresserade av att delta ska varje advance notice/advance programme innehålla omfattande information om specifika reserestriktioner för utländksa deltagare, covid-19 relaterad information om åtgärder, rekommendationer och riktlinjer som gäller i det landet.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link