Hoppa till sidans innehåll

Ny VM-seger för Emma-Nellie - Silver för Åkerblom

05 OKT 2016 08:57
Emma Nellie Örtendahl är överlägsen bland damerna i VM serien för Jet Skis. I Liuzhuo så blev det en ny fantastisk seger där hon ledde från start till mål.
  • Skapad: 05 OKT 2016 08:57

Hon vann överlägset och ökade därmed sin ledning i VM-serien och leder klart när bara en deltävling återstår. Det finns kvar många poäng att köra om, men Emma Nelli leder med 46 poäng så hon behöver bara cruisa i mål i ett heat i Sharjah.

På Runabout sidan gjorde Lars Åkerblom sin bästa insats för säsongen. Han visade ju redan under tidsträningen att han var snabb. I finalheaten blev han tvåa och trea. Fantastiskt otroligt bra kört. Kuwaitföraren Abdulrazzaq vann båda heaten, medan VM-ledaren Bushell fick en nolla i första heatet, men hann med att passera Åkerblom i andra. Han avancerade förstås därmed också i VM-tabellen och har ju ett hyfsat utgångsläge inför avslutningen i Dubai. Har chansen på en tredjeplats, men då krävs ju ungefär motsvarande insatser som nu i Kina.

Johan Johansson hade ingen bra dag. Det blev en rejäl trippelkrock i första heatet och det förstörde hela helgen för honom. Inte bra. 

 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link