Hoppa till sidans innehåll

Ny coronainformation för racing med båt, aquabike och svävare i nästa vecka

05 JUN 2020 15:43
Regeringen gav i förra veckan klartecken för tävlingar för seniorer från den 14 juni och igår meddelades att det är fritt att resa inom Sverige från den 13 juni. Detta möjliggör för mer idrott men det kvarstår frågetecken kring vad som gäller för oss
  • Uppdaterad: 05 JUN 2020 15:43

För idrottens del innebär förra veckans och gårdagens besked att matcher och tävlingar för senioridrott oavsett nivå är tillåtet från den 14 juni, förutsatt att man är symtomfri.

Från den 13 juni häver Folkhälsomyndigheten avrådan från icke nödvändiga resor inom Sverige. UD ansvarar för att ge information och råd kring resor internationellt och i dagsläget avråder UD från alla icke nödvändiga resor internationellt fram till och med den 15 juli 2020.

Förbundet mot folksamlingar med mer än 50 personer gäller fortsatt för offentliga tillställningar. Offentliga tillställningar är de idrottstävlingar som genomförs i lokalsamhället, t.ex. i skogen, på vägar eller motionsspår. Vad som gäller för tävlingsplatser som är ett mellanting mellan arena och allmän plats, t.ex. sjö och hav, är fortfarande oklart. Riksidrottsförbundet tillsammans med Polismyndigheten arbetar för att få klartecken kring detta.

Om det är en offentlig tillställning eller inte spelar stor roll för oss då det är olika riktlinjer och rekommendationer som gäller för de olika typerna av tillställningar. Om tävlingen är en offentlig tillställning får den inte arrangeras för fler än 50 deltagare. Antalet deltagare bestäms genom att räkna samman utövare och funktionärer (och eventuell publik). Är det inte en offentlig tillställning så gäller inte förbundet för fler än 50 deltagare, däremot ska andra åtgärder vidtas.

Vi kommer att återkomma med information så fort frågetecknena är utredda, förhoppningsvis i nästa vecka. Tills dess gäller att alla fortsatt hjälps åt att ta ansvar för att minska risken för smittspridning. Är man sjuk ska man inte resa alls och de som reser behöver tänka på att vara noggranna med hygien, undvika trängsel och hålla avstånd till andra människor.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link