Hoppa till sidans innehåll

Nya rekommendationer sätter stopp för tävlingar

01 APR 2020 17:25
Folkhälsomyndigheten har utifrån regeringens förbud kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Något som RF och SVERA ställer sig bakom.
  • Skapad: 01 APR 2020 17:25

Den senaste tiden har världen fått anpassa sig utifrån situationen där viruset covid-19 gör inskränkningar i vår vardag och den tillvaron vi är vana vid, många drabbas av personliga tragedier i sin närhet och även sporten påverkas negativt.

Givet regeringens och Folkhälsomyndighetens nuvarande direktiv så kommer inga tävlingar att kunna arrangeras med mindre än att lättnader av direktiven kommer.Vi från styrelsens håll hoppas att våra klubbar förstår situationen och önskar att ni, precis som vi, försöker vara positiva, redo och flexibla.

Sakar och ting kan komma att ändras och förhoppnigsvis till det bärre, om möjlighet ges att arrangera tävlingar så måste vi vara redo att snabbt ställa om och hjälpas åt för att komma ut på vattnet!

Träningar som genomförs i ditt eget geografiska område är fortfarande tillåtna men undvik onödiga resor. Träningar ska självklart genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Läs mer:

Folkhälsomyndighetens allmänna råd (1 april 2020).

Coronaviruset och idrottsrörelsen (uppdateras löpande)

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link