Hoppa till sidans innehåll
Foto: Simon Palfrader

Ny aquabikesäsong - nya möjligheter och utmaningar!

30 JAN 2018 17:41
Redan vid klubbträffen förra året lades riktlinjer upp inför tävlingssäsongen 2018. På årsmötet diskuterades det vidare och nu väntar vi på att klubbarna skickar in tävlingsansökningarna.
  • Skapad: 30 JAN 2018 17:41

SM-premiären planeras ske den 16-17 juni 2018 under Karlskoga Motorsportvecka. För sjätte året i rad ger Karlskoga oss de bästa förutsättningarna för en kanontävling. Sista helgen i juli, 28-29, är det dags för Karlstad-klubben att upprepa fjolårets succétävling ute på Hammarö. Bägge tävlingarna med maxade tävlingsprogram med alla klasser. I båda fallen är det Orust Jetski klubb som planerar att hjälpa till, men det behövs hjälp från flera klubbar!

Med det nya upplägget med begränsade antal klasser planeras en Juniorfestival den 30 juni 2018 på Skara Sommarland. Banan kommer endast att klara SKI GP3 maskiner, innebärande samtliga juniorklasser samt SKI GP3 SM. Vi har kört tävlingar här tidigare och det brukar bli riktigt tuffa heat i den trånga sjön!

För femte året i rad blir det TV-sändning under SM-veckan, som i år går av stapeln i Helsingborg. Kombinationen av Emma-Nellies båda VM-guld och TV-sändningarna under SM-veckorna har gett oss oerhört mycket positiv exponering, nu får vi chansen igen – du och dina sponsorer vill väl synas i TV? Vi försöker att få TV-tid den 2 juli, men detta är inte spikat ännu – så boka redan nu in 1-4 juli om Du vill anta en riktig utmaning, nämligen en havsbana med höga vågor! Klasserna blir som tidigare SKI GP3 och RA GP4, upplägg som de första åren, d v s kval och 6 resp 5 TV-sända finalheat.

Fler tävlingar finns i den arbetsmodell som godkändes på årsmötet och nu väntar vi spänt på att klubbarna jobbar vidare med arbetsmodellen och skickar in tävlingsansökningar till SVERA!

Skribent: Tommy Jacobsson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link