Hoppa till sidans innehåll

Norge nära VM-titeln - recension efter race 2

13 JUL 2019 15:27
Norrmannen Erik Johansen fortsatte med en andra seger vid Offshore VM i 3C i Tvedestrand idag. Svenskt glädjeämne var Johannes Lundqvist – Mathias Lind som tog sig in på en bronsplats.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 15:27

Efter första racet bjöd arrangören deltagarna på både ett fint Welcome party samt under torsdagens vilodag en fantastisk picknickutflykt i fina skärgården. De tar i år verkligen hand om teamen.

Frågan var om Micke Bengtsson skulle kunna lyckas rubba giganterna om medaljplatser, men i starten så for Erik Johansen och Marcus Johnson iväg alltför fort. De var lite i en egen klass. Men Marcus hade idag inte någon reell chans att ordentligt utmana hemmaföraren. Klar norsk fördel om VM-titeln inför lördagens avgörande race.

Gustaf Lindén som under vilodagen fått reservdelar och fast riggen ordentligt, körde nu åter duktigt fort. Gustav var bäste svensk i inledningen, var och nosade på en medaljplats och slutade på en fin fjärdeplats. Efter första varvet var det Sebbe Groth som körde in som trea före Johannes Lundqvist. På andra varvet hölls dessa positioner, men på slutet av varvet så tappade Sebbe orken i motorn och de gick in till depån. Lundqvist avancerade till en tredje plats som de höll loppet ut. Verkligt starkt och kul för teamet som utvecklats steg för steg.

Micke Bengtsson låg sexa efter första varvet, avancerade till fyra på andra varvet men på sista varvet dog motorn. De gissade på något bränsleproblem, men visste inte vad. Det blir en del för flera att grunna och fixa till inför avslutningen på lördag. Viktor Jansson och Sebastian Högberg satsade på att få lite mer lyft i båten genom en kraftigare gummimatta i aktern av katamaranen, men det blev ingen lyckade justering, men de tog sig i alla fall i mål. Bästa chansen för en svensk VM-medalj har Johannes Lundqvist, men då krävs det ett nytt toppresultat imorgon. Väderförhållanden förutspås bli likartade, men det sista racet är det längsta och blir klar utmanande för teamen och ekipagen.

 

Resultat

1) Erik Johansen/R Aunvik, Nor 79,5 knop,

2) Marcus Johnson/J Myllimäki, Fin 79,2 )

3) Johannes Lundqvist/Mattias Lind, Swe 77,9

4) Gustaf Lindén/Kristina Coleman, Swe 77,1

5) Geir & Simon Einerkjaer, Nor 76,7

6) Thomas Grimsrud/ E Olsen, 76,1

7) Viktor Jansson/Sebastian Högberg, Swe 73,9

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link