Hoppa till sidans innehåll

Nordiskt mästerskap i Aquabike

14 AUG 2017 16:00
Nordiska mästerskapet i aquabike avgjordes i Imatra, Finland i helgen. Finnarna bjöd på en fantastisk helg med mycket spännande racing på banan i strålande solsken och på en mycket bra tävlingsplats.
  • Skapad: 14 AUG 2017 16:00

Det var den största truppen svenskar genom åren som åkte på denna tävling, med ca 20 st tävlande. Bäst gick det för Emma-Nellie Örtendahl som tog hem guldet i Ski Ladies GP1, följt av Jonna Borgström på en andra plats, Sofie Borgström på en tredje plats och Janina Johansson på en sjätte plats.

I runabout GP3 var det en stor fight mellan Edvin Samuelsson, Christian Cagnard, Samuel Johansson och Heigo Hummel från Estland. Allt skulle avgöras i sista heatet då poängen var jämna. Vinnaren i sista heatet som då tog hem guldet blev Heigo Hummel, följt av Edvin Samuelsson på en andra plats och Christian Cagnard på tredje plats. Samuel hamnade precis utanför pallen på en fjärde plats följt av Mattias Pettersson på en femte plats.

Johan Johansson blev snuvad på vinsten i runabout GP1 på grund av en bojmiss i sista heatet, vilket gjorde att han blev totalt trea.

Edvin Samuelsson, Samuel Johansson och Janina Johansson körde även runabout GP4 junior. Guldet gick till Finland, silvret till Edvin Samuelsson, bronset till Samuel Johansson och femte platsen till Janina Johansson.

Övriga svenskar som var där och gjorde väldigt bra insatser i runabout GP4 var Erik Persson som hamnade på en fjärde plats med endast 1 poäng från tredje platsen. Eriks fru Frida Persson körde också väldigt bra och slutade på en 10:e plats. Jon Sundelin var även han med och fightades om topp fem men fick i sista heatet bränsleproblem vilket gjorde att han hamnade på en sjunde plats i totalen. Samuel och Edvin körde även denna klass där Edvin hamnade på en sjätte plats och Samuel på en åttonde plats. Denna klass var den största runabout klassen med hela 17 st startande, varav fem svenskar på topp tio.

Avslutningsvis så ser framtiden ljus ut för många. Exempelvis Felix Helgesson som gjorde en väldigt bra insats i Ski GP3. Han blev totalt nia av 22 startande. Bästa svensk i denna klass blev Petter Sundelin som gjorde en väldigt bra insats denna helg och hamnade på en femte plats. I denna klass körde även Emma-Nellie Örtendahl, Sebastian Frick och Felix pappa Oscar Helgesson. Se resultatlistan för mer info.

Alla svenskar som var på plats är kanske inte helt nöjda med sina resultat, men alla har haft en väldigt trevlig och rolig helg tillsammans och alla åker hem med ett leende.

 

Här hittar ni de samlade resultaten!

Skribent: Håkan Borgström

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link