Hoppa till sidans innehåll

Nordiskt mästerskap- Aquabike

03 SEP 2018 09:31
Svenska gänget åkte med 14 förare till Estland för att delta i nordiska mästerskapet i Pärnu, Estland där de fick med sig hela 7st medaljer hem. Våra starka förare presterade superbra på en teknisk bana med tufft motstån
  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 10:34

I Ski GP3 deltog Felix Helgesson och Sebastian Frick, båda från JetSport Club Lidköping. Resultatet blev en bronsmedalj för Felix som visade att han hör hemma på pallen genom grym körning och vinst i sista heatet. Supertalang! Sebastian fullförde inte hela tävlingen men i första heatet tog han en stark 10:e plats i hård konkurrens.

I Ski GP1 körde Emma-Nellie Örtendahl, Felix Helgesson, Jonna Borgström och Sofie Borgström. Emma-Nellie körde till sig en 5:e plats och Jonna blev totalt 9:a. Sofie och Felix körde inte alla heat men fick 10:e respektive 12:e plats.

I Ski Ladies GP1 var det Janina Johansson, Sofie Borgström, Emma-Nellie Örtendahl och Jonna Borgström som körde, alla fyra från OJK. Bästa placering i denna klassen blev ett guld till Emma-Nellie, som vann alla tre heat och efter denna prestationen försvarade hon sin titel med 24 poäng ner till andra plats. Jonna blev 4:a efter grym och uthållig körning, i andra heatet tog hon sin bästa placering i en 3:e plats och visade att hon kan hålla tempot som krävs. Sofie lika så, hon blev totalt 6:a och blev som bäst 4:a efter stark körning. Janina deltog i två av tre heat och kände att formen inte var på topp och valde att prioritera hälsan i sista heatet, totalt en 8:e plats.

Sista Ski klassen är Ski Veteran GP1 där Oscar Helgesson från JetSport Club Lidköping deltog. Totalt blev det en 4:e plats.

 

Sverige dominerade i Runabout!

Sverige visade med råge vilken nation som är bäst på runabout genom att ta pallplatser i ALLA klasser. Detta är en otrolig prestation som är välförtjänad med hårt jobb som grund.

Runabout Junior GP4 där Edvin Samuelsson från OJK deltog blev resultatet en grym bronsmedalj efter tuff konkurrens. På 6:e plats hittar vi Linus Lindberg som presterade grymt bra på sitt första internationella mästerskap! Vi ska även nämna att Edvin under helgen deltog i 3 klasser, totalt 9 heat vilket visar på styrka och uthållighet!

Runabout GP4 hade fyra förare från Sverige, Edvin Samuelsson och Samuel Johansson från OJK samt Erik Persson och Frida Persson från Gävle JetRacing Club. Frida var den enda tjejen som deltog i klassen och gjorde det med bravur. Samuel tog bronsmedaljen efter lite strul med skotern men hämtade upp det starkt i sista heaten. Edvin blev 5:a totalt, Erik kom på 7:e plats efter otrolig körning med massa omkörningar efter lite otur i starterna och närkontakt med motståndarna. Frida slutade på en 10:e plats av 17st deltagare.

Runabout GP3, där hade vi Edvin Samuelsson som visade oss med sin silverplacering att han kunde konkurrera med sin 4-taktare mot de estländska förarna med sina 2-taktare.

Runabout GP2, här visade Samuel på storform i tuffa fighter som slutade upp med ett guld! VM-guldet han tog i samma klass var absolut ingen skräll såg vi när han tog vinsten i två heat, samt en tredjeplats som gav han mer än tillräckligt med poäng för att ta hem segern. I denna klassen körde även Jordan Kjellstrand i sitt första closed course NM! Superkul, och han slutade upp på en 8:e plats i ett starkt startfält av 12 förare.

Runabout GP1, även här ett GULD! Johan Johansson tog hem vinsten efter två stycken andra platser och avslutade starkt med en heatvinst för att ta hem vinsten med hela 15 poäng! Bra körning på en lite (för) smal älv för de snabbaste maskinerna på tävlingen.

Sverige stod stolt för de mesta prestationerna denna helgen och åter igen så hade vi alla det supertrevligt på racet med våra nordiska vänner! Alla ser fram emot nästa nordiska och vi kommer jobba för ett större startfält till nästa år, vi har grym potential i våra skickliga förare.

 

Text: Emma-Nellie Örtendahl, Sofie & Jonna Borgström

Bilder tagna va: www.karola.ee

 

Skribent: Josefine Forslund
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link