Hoppa till sidans innehåll

Mästarnas Mästare slog till i Kumla

30 AUG 2016 10:33
Först vill vi gratulera årets meste mästare, han kommer från Stenungssund och har redan tagit ett RM-guld i Runabout GP1, ett NM-guld i samma klass och nått fina framgångar i VM.
  • Skapad: 30 AUG 2016 10:33

Vid förra veckans SVERA Styrelsemöte gavs också full SM-värdighet för Runabout GP2 – och gissa vem som tog detta guld, ett stort Grattis säger vi till årets främste segerherre Johan Johansson som avslutade den svenska säsongen med full pott även i Svenska Cupen i GP1 och GP2! Nu återstår att se om det även blir en medalj i VM!

Svenska Cupen som i år samlat rekorddeltagande, mycket beroende på NM:et i Henån med stora startfält, avslutades i sommarsol och med idel glada leenden  på allas läppar vid helgens drabbningar i Kumla.

Hemmaföraren Albin Oscarsson var outstanding bland Ski-juniorerna, precis som Johan Johansson var i Runabout GP2 och GP1, och Joakim Walfridsson i Ski FUN.

Veteranklassens Mats Örtendahl hade samma kapacitet på dotterns snabba GP1 VM-maskin , men man måste hitta runt i banan – när han väl gjorde det blev det två avslutande överlägsna heatsegrar.

Likadant var det för Eric Jacobsson i tävlingens tuffaste klass Ski GP3, felkörning i starten och sist iväg i heat 1, stark forcering till en fjärdeplats och sedan två överlägsna heatsegrar trots den vilt jagande danske VM-föraren Anders Keller som stressade bort sig i sista heatet. Eric som varit skadad större delen av säsongen hade lyckats bevara formen över egen förväntan. Keller fick sin revansch i Ski GP1 som han vann.

Spark klasserna samlar många deltagare var också jämna utan att visa så många omkörningar, men förarna blir bara duktigare i dessa växande klasser.

I Svenska Cupen totalt var det jämnast i Ski GP3. Först i mål i sista heatet avgjorde om SM-sprint mästaren Petter Sundelin eller SM-mästaren Jimmy Staff skulle ta hem totalsegern i Svenska Cupen.

Det blev ännu ett Norrlands Guld för Lyckseles storförare Petter Sundelin som med några sekunders marginal avgjorde genom att ta platsen före Jimmy i sista heatet!

Mikael Mårthen blandade mycket starka resultat med några bottennapp, för andra året i rad blev det totalseger i Svenska Cupen!

Nu är säsongen över för de flesta av oss, men vi har våra VM-förare som kämpar vidare och det luktar medaljer – håll tummarna och följ VM-serien på http://www.aquabike.net/standings.

SM/RM RESULTAT 2016

RESULTAT SVENSKA CUPEN 2016

RESULTAT KUMLA 2016

 

Nästa år firar Aquabike-sporten 30 år i Sverige – det kommer att firas!

Skribent: Tommy Jacobsson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link