Hoppa till sidans innehåll

Krav på genomförd antidoping-utbildning för att få tävlingslicens

05 JAN 2017 12:31
Från och med säsongen 2017 ställer Svenska Racerbåtförbundet krav på att alla licenserade förare och navigatörer ska genomföra Riksidrottsförbundets webbaserade antidoping-utbildning Ren vinnare.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare, ledare och föräldrar. Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Vi vet att kunskap förebygger doping.

Ren vinnare är ett stöd för den enskilde, för var och en inom idrotten, att på ett enkelt sätt kunna ta sitt ansvar och öka sina kunskaper om antidoping. Webbutbildningen passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Så funkar det

Det är sju korta moduler där du lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta. Modulerna går igenom följande områden:
1.    Dopingkontroller
2.    Dopinglistan
3.    Dopingförseelser
4.    Hälsokonsekvenser
5.    Kosttillskott
6.    Medicinsk dispens
7.    Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra alla moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Diplomet ska du INTE skicka in, SVERA:s kansli kan logga in i systemet och se att du genomfört utbildningen. Denna webbutbildning ersätter blanketten som tidigare signerats som ett intyg på att man tagit del av gällande antidoping-reglemente.

Webbutbildningen är optimerad för att användning på både dator, surfplatta och mobil så gör en modul i taget på bussen eller gör alla på en gång hemma i soffan.

 

GENOMFÖR UTBILDNINGEN HÄR

 

Om du planerar att ansöka om engångslicens visar du upp ditt diplom i sekretariatet på tävlingsdagen.

Observera att man loggar in på utbildningen med sin mailadress så är man flera i en familj som vill göra utibildningen samtidigt måste ni kontakta kansliet innan.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link