Hoppa till sidans innehåll

Jonna Borgström vinner första EM-deltävlingen i Kroatien!

21 MAJ 2017 17:11
Så har Jetski säsongen startat och det kunde inte börja bättre för Jonna Borgström från Orust Jetski klubb, 3 raka heatsegrar i grov sjö där det visade sig att Jonna var den som klarade detta bäst.
  • Skapad: 21 MAJ 2017 17:11

Jonna hade problem med sin Jetski under Pole position heatet men lyckades få 4:e bästa tid ändå.  Inför starten av första heatet var hon tvungen att byta till backup jetskin och fick därmed starta sist. Såna är reglerna. Men Jonna gav inte upp utan körde om en och en, ledaren tog Jonna på sista varvet i det nästan 20 minuter långa heatet med grov sjö.

Då Jonna har studerat i Frankrike sedan september har det inte blivit så mycket Jetski körning som det brukar men tack vare franska Jetski team har hon haft en maskin på plats och kunnat träna en del iallafall. Så denna tävling var ursprungligen bara tänkt som träning inför Världsmästerskapet som startar om 2 veckor i södra italien med 2 tävlingar, därefter 2 tävlingar i Kina, en i Dubai och finaler i Sharjah i december. Men nu får teamet tänka om och planera in andra EM-deltävlingen i Portugal på midsommarhelgen.

Storfavoriten Emma-Nellie Örtendahl, också från Orust Jetski klubb, var otursförföljd denna helg och efter en 4:e plats i första heatet och en 6:e plats i andra fick hon bryta pga lättare skador efter en krasch och försöka tillfriskna innan VM.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link