Hoppa till sidans innehåll
Foto: PICKLA.SE

I Grisslinge startar säsongen

19 MAJ 2017 15:07
Den klassiska rundbanepremiären för säsongen körs sedvanligt på Grisslinge. På lördag startar över 30-talet båtar, det är både enskrovsbåtar, hydros och katamaraner.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Det finns något för alla olika smaker i olika fartregister, alltifrån unga debutanter i GT 15 till VM poängjagande Formula 2 förare.

Grisslinge havsbad är Stockholms finaste havsbad och den ska vara nypreparerad för helgen. Bredast startfält finns sedvanligt i GT 15 som samlat 14 båtar. Alltifrån fjolårsmästaren Adam Wrenkler till debutanterna Måns Olofsson och Axel Berggren som körde förarskola förra helgen.

I GT 30 förmodas det bli en ny fight mellan fjolårets vinnare på Grisslinge, Micke Bengtsson till hemmaföraren Andrea Forslund som tog RM-titeln ifjol. Ja, mästarna från ifjol är med och försvarar sina titlar från ifjol. På hydrosidan var det Didrik Dickfors som vann, men i år verkar det vara fler som utmanar klanen Dickfors.

Några som redan kört race i år är våra Thundercat förare. Ja, några var nere och körde VM i Sydafrika i Mars. De nådde då inte upp till sina förväntningar och Jonas Gustafson hade oflytet att bryta artmen. Nu gör de comeback, men nu med utbytta platser. Sonen Felix tar över rorkulten medan pappa Jonas får agera burkslav. Nya roller som Felix inte riktigt hemmastadd i.

Högst toppspeed har förstås Formel 2 förarna. Det är en verkligt intressant trio som testkör ordentligt för första gången i år. Erik Edin ”ska ha” VM-titeln i år och modifierade sin båt efter fjolårssäsongen. Oskar Samuelsson kommer med en ”Jonas Andersson preppad” Molgaard medan Daniel Segenmark kommer med en sprillans ny DAC båt som bara varit i vattnet en gång tidigare. Raska hårdsatsande grabbar.

Träningen startar kl 10, själva tävlingarna startar kl 13 och prisutdelningen ska vara kl 18.

 

 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link