Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet - sök bidrag

16 MAJ 2017 12:47
Idrottslyftet är en satsning från regeringen på idrottens barn- och ungdomsverksamhet. Genom Idrottslyftet ska vi utveckla verksamheten för barn och unga i åldern 7-25 år.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Svenska Racerbåtförbundet har i sin utvecklingsplan definierat fem utvecklingsområden: utbildning (som har en egen pott), ungdomsinflytande, säkerställandet av bra mottagande utav debutanter och dess föräldrar, enklare tävlingsformer och regelbunden aktivitet i föreningarna. Under 2017 prioriteras följande insatser inom respektive utvecklingsområde:


UTBILDNING: föreningarna kan söka pengar för utbildningar arrangerade av Svenska Racerbåtförbundet eller av annan organisation inom Svensk Idrott, exempelvis SISU Idrottsutbildarna.

UNGDOMSINFLYTANDE: ett uppmanande att engagera era barn och ungdomar i föreningarna. Utbilda dem, låt dem vara en del i de styrande rummen eller skapa en ungdomskommitté.

ENKLARE TÄVLINGSFORMER: föreningarna kan söka bidrag för att arrangera enklare tävlingar, så som klubbmästerskap eller en tävling för Allemansklassen.

REGELBUNDEN AKTIVITET: detta utvecklingsområde är ganska brett och rymmer många olika delar, vi ser gärna projekt som ligger utanför säsong rent tidsmässigt. Vi ser gärna projekt som stärker sammanhållningen i föreningen. Framförallt beviljas projekt som är återkommande, det vill säga flera tillfällen under en längre period. 

Det är också möjligt att söka pengar för fria projekt inom de fyra ovanstående inritningarna, men först efter kontakt med kansliet eller Idrottslyftsansvarig.

 

Vad finns det för krav och hur går man tillväga?

  • föreningen måste ha ett eget bankgironummer. 
  •  föreningen ska ha betalat årsavgiften till Svenska Racerbåtförbundet och ej inneha andra skulder till förbundet.
  • varje aktivitet som genomförts med stöd av Idrottslyftet måste redovisas i föreningens verksamhetsberättelse.
  • bidraget måste sökas innan aktiviteten genomförs (undantag för utbildningar). 
  • föreningen kan inte söka bidrag om det finns tidigare Idrottslyftsprojekt som inte är återrapporterade.

Idrottslyftet ska inte vara en egen verksamhet vid sidan av ordinarie verksamhet utan det är ett medel för att utveckla verksamheten för barn och unga i föreningen.

Ansökan skall skickas in genom Idrottslyftsapplikationen på föreningen IdrottOnline-sida. Här hittar ni en manual om hur ni går tillväga. 
Observera att de som kan skicka in ansökan om Idrottslyftsmedel måste ha rollen som ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig i IdrottOnline. Personer med andra roller kan spara ansökan i systemet och sedan be någon av ovanstående att skicka in ansökan.
 
Medel som beviljats under 2017 ska redovisas så snart det är möjligt, dock senast den 31 januari 2018. Redovisning ska ske via applikationen Idrottsmedel på IdrottOnline.

För mer information om Idrottslyftet kontakta
Jerry Lidberg, Idrottslyftsansvarig

Skribent: Josefine Forslund
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link