Hoppa till sidans innehåll

Idrottsförälder

17 MAJ 2017 12:00
Båtracingen ska vara en trygg arena där barn/ungdomar och vuxna får möjlighet att mötas, samarbeta och brinna för samma aktivitet. Det ska vara en arena där man får chansen till att utmana och utveckla sin egna prestation men också lära utav andra.
  • Skapad: 17 MAJ 2017 12:00

Vuxna har idag en extremt viktig roll när det gäller att skapa förutsättningar för sina barn. Både genom att skjutsa, planera och att finnas där när något kanske känns lite svårare. Tillslut blir kanske sporten till en livsstil eller ett livslångt idrottande. Därför kräver det en trygg miljö för barn redan i tidig ålder, där föräldrar både lär ut vad som är rätt och fel.

Som idrottsförälder ska du skapa ett kul och positivt samarbete med tävlingsledare, funktionärer men även också personer som man känner att det både är kul och bra att ha i sin närhet. Både personer som har en extrem kunnighet när det exempelvis gäller tävlingsplats och organisation eller också personer som kan hjälpa till med vad man mer kan göra för att båten ska gå en halv knop fortare. Viktigt är också personer som ger dig glädje framåt i livet. Därför är det viktigt att du som förälder eller annan vuxen person, vill skapa en bra miljö för ditt barn och dess idrott.

Idrottens Himmel och Helvete:

https://urskola.se/Produkter/179526-Idrottens-himmel-och-helvete-Toppa-for-att-krossa#Sasong-1

En serie som handlar om ungdomsidrotten och dess påhittade teorier om hur träning ska bedrivas på bästa sätt och för bäst resultat. Hur ska tränare/föräldrar bete sig? Och varför ska det hela tiden vara så viktigt att vinna? En serie där man får följa krossade drömmar, starka känslor och vilka konsekvenser vuxenvärderingar kan få för barn och ungdomsidrotten. Såklart får man också följa de inspirerande tränare/föräldrarna. 

 

Skribent: Josefine Forslund
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link