Hoppa till sidans innehåll

Höstmöte Classic Offshore

27 NOV 2018 13:08
I helgen var det Höstmöte för Classic Offshore, med fina premieringar till de främsta. Ett drygt 40-tal intresserade kom till Östhammar där det var livat värre med hög stämning och god anda.
  • Skapad: 27 NOV 2018 13:08

Säsongen som var innebar en del bekymmer för Classic offshoreåkarna, flera arrangörer hade problem med att få fram sina resultatlistor. Nu har Classic offshore gått in i ett samarbete förhoppningsvis löser problemen till 2019. En annan nyhet blir att det blir en separat ren ”Idealfarts Cup” 2019.

Under säsongen har vi sett många fina ekipage. Ante Malmgren premierades förstås för sin fantastiska renovering av sin Gilbert som var ett vrak där han lagt ner 1000 timmar på att få iordning. Det är finare än nytt nu.

Kul också att gratulera ett par Rookies, Anders Jansson och Magnus Jonsson, som nya till sporten kom med en väl iordninggjord Joker. Tidigare klass coachen har fin näsa för speciellt nykomlingar. Arne gör ju fortsatt ett mastodontarbete för sporten och Classic. Till nästa säsong har han ytterligare ett nytt projekt på gång för att få ut fler båtar på vattnet.

Det fanns många erfarna offshoreförare på plats, men också några som är helt nya och som är på gång in till Classic sporten, jättekul.

Ett par Classic profiler berättade om sina upplevelser. Denna gång var det två profiler – team som berättade. Hasse Strandman är ju en av jättarna inom sporten med sina 52 Roslagslopp. Han njöt när har förtalte att han minsann ute i sjön hade kört om SVERA senare generalsekreterare samt att han varit slug som en räv, när han totalsegrade i Siljan race en gång efter att ha startat racet lite försiktigt.

De andra profilerna var bröderna Jon o Per Löfström. Det var ju också de som tog hit Argobåtarna från Finland. Där fanns det mycket att förtälja. Jon har ju en imponerande lång karriär med många framskjutna placeringar. Jon körde Suzuki i många år. Man blev också påmind om att det funnits stora utbordare i en tidigare generation, när OMC kom med sina V8:or. Intressant o roliga berättelser.

Classic Offshore har bara haft ett eget event, Summer Meet i Herräng. Nu glunkades det om att det kan bli ytterligare separata Classic uppvisnings event på klassiska vatten.  Inspirerande möte, så nu ser alla fram emot att ladda upp med nya fina gamla grejer, ses igen och ut och köra flitigt under 2019.

 

PREMIERINGAR

Classic Offshore Cup 2018

  1. Jan-Erik Lundberg/Tommy Palm,
  2. Claes-Göran Skaresson/Leif Jansson-Hasse Hägglöw,
  3. Robert, Pia o Sara Liljefors.

 

SUK-Cupen

  1. Jan-Erik Lundberg/Tommy Palm,
  2. Kjell Sjölander/Pierre Andersson/Richard Sjölander,
  3. Björn Söderholm/Tommy Rindewall.

 

 

Årets Rookie: Anders Jansson o Magnus Jonsson i en Joker Prinsess

Årets Renovering: Ante Malmgren, Gilbert 21/Volvo Penta 155

Hedersutmärkelse: Lasse Block

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link