Hoppa till sidans innehåll

Gräddö Marina Offshore Race

24 JUN 2017 12:00
Säsongsstart i Gräddö den 17:e juni kunde inte börja bättre, strålande sol, vindstilla och båttävling.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

07.00 rullade första ekipaget in för besiktning och kl 10.00 var alla 46 båtar godkända för tävling. Det är trångt i Gräddö och det ställer höga krav på funktionärer att hålla bilar och trailers borta från depån, annars blir det kaos. Vi måste också se till så ortsbefolkningen och utryckningsfordon kan komma fram.

Start och mål utanför Gräddö och ett antal varv som man passerar utanför vilket gjorde tävlingen väldigt publikvänlig. Per Benson var speaker och skötte som vanligt jobbet med bravur, tack Per.

Många förare hade svårt att sova inför tävlingen, alltid extra pirrigt när det är premiär och man inte vet hur materialet står sig mot konkurrenterna. Sebastian Groth och Josefin Due-Boje i 3C hade mest fart i prylarna och blev totalvinnare med dryga 84 knop i snittfart, då går det undan.

Classic Offshore hade flest båtar på startlinjen, 16 ekipage skulle göra upp om segern, debutanten Jan-Erik Lundberg /Tommy Palm vann med 0 sekunder i differens, vilket är enastående.

Jag vill passa på att tacka tävlingsledning, funktionärer, sponsorer, Gräddö, webtracking, SVERA, Sportbåtsklubben, ambulanspersonal, Restaurang Solsidan, tävlande samt alla frivilliga som ställt upp för sporten denna dag.

 

Lasse Ruthman

Roslagens Boat Racing

 

Foto: Björn Fernberg

 

Skribent: Josefine Forslund
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link