Hoppa till sidans innehåll

Formel 1 – Erik Stark har slagläge på VM–titeln!

07 DEC 2017 17:26
Efter en stark säsong har italienaren Alex Carella bara ett par hinder kvar att övervinna på sin väg mot sin fjärde VM-titel. Värst av hindren är svenskhoppet Erik Stark som flåsar honom i nacken.
  • Skapad: 07 DEC 2017 17:26

Morgondagens deltävling, den näst sista i Formel 1–VM 2017, ser ut att bli en riktig rysare. Av de 21 förare som är anmälda till denna drabbning så är det tre som har VM-titeln inom räckhåll.

Bäst till ligger italienaren Alex Carella som har chansen att säkra VM-titeln redan i morgon. På andra respektive tredje plats i tabellen finns svenskhoppet Erik Stark och fransmannen Philippe Chiappe som båda har visat att de inte tänker vika sig en tum i kampen om VM-titeln.

Tvärt om satte de sig båda i respekt under de första tidsträningarna genom att notera den snabbaste respektve den näst snabbaste tiden.

Idag på eftermiddagen gav dock Carella svar på tal med en tid som var bättre än svenskens. Men än med bara några minuter kvar på tidsträningen , har han fortfarande inte lyckats rå på Chiappe och om ingenting drastiskt händer så slutade kampen om pole position så som följer:

1. Philippe Chiappe, Frankrike.
2. Marit Strømøy, Norge.
3. Alex Carella, Italien.
4. Shaun Torrente, USA.
5. Erik Stark, Sverige.
9. Jonas Andersson, Sverige.
Brutit. Erik Edin, Sverige.

Notervärt i listan ovan är ett nytt namn, Erik Edin, som skulle ha gjort sin debut i rundbaneracingens värstingklass. Men som tyvärr bröt pontonen och därmed också racet.

Annars hade Sverige ha haft helat tre förare på startlinjen vilket bara Frankrike hade toppat med sina fyra förare i Formel 1–cirkusen.

/För Svenska Racebåtförbundet av Elias Johansson/hamnen.se

 

Skribent: Jonas Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link