Hoppa till sidans innehåll

Fördel för Edin

28 AUG 2016 05:40
Det blev återigen Edin som var snabbast på tidsträningen inför söndagens GP-lopp i Litauen för F2. Han var outstanding i första rundan av tidsträningen. Trotts att han inte fick till ett perfekt varv i avgörande Q3 tog han ändå pole position.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Tidsträningen i Lettland blev uppskjutet p.g.a. friska vindar. Edin brukar tycka att hans Möllgaard är bäst under lugna vatten. Men när det sedan blev körning så fick han till en bra riggning och fantastisk körning. Världsmästaren Pierre Lundin får ingen ro av uppstickaren som återigen visade sig vara snabbast. Lundin leder fortfarande VM-tabellen, men det lär knappast bli något race på sparlåga för hans del idag. Han måste hela tiden se till att utmana Edin. Bakifrån blir Eskilstunaföraren ständigt uppvaktad.

Norrmannen Munthe Kaas som ännu inte kört in några VM poäng i år, ligger överraskande trea. Vore ju jättekul om han fick till en topplacering.

De andra två svenskarna hade inte lika bra flyt under tidsträningen. Johan Österberg, finner fortfarande inte fart, får nu starta från 11:e positionen. Johan har ju haft bekymmer med sin nya båt. Nu säger han sig förstå varför den uppför sig som den gör, men att bygga om den nu skulle ta för lång tid, så han koncentrerar sig på att utveckla maskineriet för att bli vassare till 2017. Bimba Sjöholm har 13:e positionen och siktar på att plocka hem ett par VM poäng, efter de senaste racen där det strulat mycket för henne så är det dags för lite medflyt. 

Väderprognosen för Zarasai talar om kanonväder, med svag vind och solsken. Vi får se vilka förare som skiner ikapp med solen i eftermiddag. Kl 14.30 sker GP starten svensk tid. Det är mycket som talar till Edin fördel denna dag - även vädret.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link