Hoppa till sidans innehåll

Förbundsmötet 2019

10 DEC 2019 13:01
I lördags hölls förbundsmötet på Bosön, Stockholm. Det var ett lugnt möte trots att det var många deltagare. Christer Pallin ledde mötet med en tydlighet och humor.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 13:01

Den största frågan för mötet var propositionen från styrelsen som föreslog ett samgående med Svemo. Ett förslag som gick igenom utan motförslag. En tydlig presentation och möjligheten att ställa frågor direkt till Svemos ordförande Håkan Leeman och Tomas Eriksson, ledamot i Riksidrottsstyrelsen gjorde att deltagarna fick svar på de frågor de hade.

Det här var det första av besluten på väg mot ett samgående, det blir inte aktuellt förrän Svemo har röstat för ett samgående på sitt årsmöte och projektstödet från Riksidrottsförbundet blir kostnadstäckande för de omställningskostnader som kommer att uppstå.

Det gjordes både stadgeändringar och regeländringar för att säkerställa en trygg idrottsmiljö för barn och unga. Ett arbete som hela idrottsrörelsen arbetar mer.

Vad gäller regeländringar justerades texten kring funktionärslicenser som anpassades efter nu gällande utbildningsmodell, regler kring tillåten ljudnivå för offshore infördes och förbundsstyrelsen uppdrogs att se över hela kapitlet med bestraffningsregler.

Alla regeländringar och ett justerat protokoll kommer att publiceras inom kort.

 

På mötet valdes en ny förbundsstyrelse som numera består av:

  • Jonas Gustafson, ordförande
  • Andreas Gustafsson, vice ordförande
  • Kari Fredheim, skattmästare
  • Oskar Samuelsson, ledamot
  • Erika Ohlsson, ledamot
  • Lucas Hall, ledamot
  • Anna-Karin Eriksson, ledamot
  • Johan Johansson, supplenat
  • Marco Witt, suppleant

Kvällen avslutades med middag och premiering av medljörer, förtjänstteckenmottagare och mottagare av andra utmärkelser som leddes av Annika Wrenkler.

Under kvällen delades 160 utmärkelser ut! Det delades ut förtjänsttecken till 29 förtjänsttecken där dessa eldsjälar tillsammans har engagerat sig i sporten i minst 425 år (!).

Edward Bergholtz tilldelades Karnag-stipendiet och hans ansiktsuttryck att dömma så blev han mycket överraskad och glad! Mathilda Wiberg och Morgan Jernfast tilldelades Roland Edin och McDonalds en check för att ha kört ett antal F4-tävlingar. Syskonen Mathilda och Hilmer Wiberg tilldelades Arells-minne. Hilmer Wiberg tillsammans med Christian Cagnard tilldelades Stora Grabbars Märke.

Förutom dessa utmärkelser så premierades även alla RM-, SM-, NM-, EM- och VM-medaljörer och de som kört hem svenska rekord.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link