Hoppa till sidans innehåll

Förbundsmöte och jubileumsmiddag 2018

06 DEC 2018 16:41
I helgen samlade förbundet närmare 170 personer för förbundsmöte och jubileumsfirande på Scandic Infra City. Förbundsmötet bestod av heta diskussioner, ett ordförandeval och många viktiga beslut.
  • Skapad: 06 DEC 2018 16:41

FÖRBUNDSMÖTET

Till förbundsmötet hade styrelsen lagt 11 förslag och medlemsföreningarna hade skickat in 19 förslag. En del av dessa handlade om samma saker och behandlades därför tillsammans.

Till mötet hade ett antal förslags lagt som på ett eller ett annat sätt handlade om regler för räddningsteam och säkerhet. Ett av förslagen var att det skulle tillsättas arbetsgrupp som skulle utarbeta olika krav på räddningsteam för olika nivåer. Det tillsattes en utredningsgrupp som ska ta ett samlat grepp om regler för säkerhet och räddningsteam utifrån de förslag som lagts fram till förbundsmötet samt medskick från mötet. Pernilla Ingvarsson, Jonas Gustafson och Hassan Zubier ingår i denna utredningsgrupp.

En av de stora frågorna handlade om V60-reglementet där en medlemsförening föreslog en ordentlig revidering av det nationella regelverket medan förbundsstyrelsen föreslog att klassen skulle tas bort och ersättas med UIM:s internationella klass offshore 3J. Förbundsstyrelsen förslag gick igenom med ett tillägg om att båtar inmätta enligt 2018 års nationella V60-regler får åka i 3J nationellt under en femårsperiod.

Andra regeländringar som gjorde var bland annat att V750-klassen numera är en enskrovsklass för utombordarmotorer på max 800 hkr och kommer kallas för V800 framöver, regler för alkoholbruk uppdateras för att likna UIM:s regler och det är från och med säsogen 2019 tillåtet att vid nationella offshoretävlingar köra med gula hjälmar.

Samtliga beslut kommer  att publiceras i och med att årsmötesprotokollet är justerat och klart.

Valen till förbundsstyrelsen gick enligt valberedningens förslag, men ordförandevalet blev en riktig rysare. Rösträknarna fick både dubbel- och trippelräkna rösterna. Jonas Gustafson blev vald ordförande med endast en röst i marginal till den andra ordförandekandidaten, Pelle Larsson. Två nya ledamöter valdes in till styrelsen: Kari Fredheim och Mikael Hamrén.

 

Förbundsstyrelsen 2018/2019 ser ut enligt följande

Ordförande: Jonas Gustafson

Vice ordförande: Annika Wrenkler

Skattmästare: Kari Fredheim

Ledamot: Oskar Samuelsson

Ledamot: Mikael Hamrén

Ledamot: Josefin Due-Boje

Ledamot: Tommy Jacobsson

Suppleant: Jeanne Céwe

Suppleant: Johan Johansson

 

JUBILEUMSMIDDAGEN

Det var många heta diskussioner på förbundsmötet vilket gjorde att mötesdeltagarna blev 1,5 timme sena till jubileumsmiddagen - men vad gjorde det när Peter "Pickla" Ohlsson fanns på plats och gärna fotade alla gäster, och en och en halv timme extra mingel är väl bara trevligt?

Kvällens gäst och underhållare var F1-föraren och sångerskan Marit Strømøy som både underhöll och delade ut medaljer och andra utmärkelser. Marit bjöd på en otrolig show och många skratt. Efter en otrolig insats lyckades Marit, köket och förbundsstyrelsen komma ikapp i tidsschemat!

Kvällens mest överraskade person måste ha varit Per Benson som tilldelades Sveriges Motorfederations Kungliga medalj, något som förbundsstyrelsen lyckats hålla hemligt i nästan ett år.

Under kvällen delades det ut 51 SM-medaljer, 24 RM-medaljer, 10 förtjänstmedaljer, 35 NM-diplom, 21 EM-diplom, 7 VM-diplom, 7 Stora grabbars märke och 1 kunglig medalj.

Kvällens alla vinnare - RM-/SM-/NM-/EM-/VM-medaljörer, stipendiater, förtjänstmedaljmottagare och Kungliga medalj-mottagaren!

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link