Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fin Grisslinge premiär - innehöll allt

23 MAJ 2017 09:49
Det hände mycket vid rundbanepremiären på Grisslinge i helgen. ”Allt” hände, fina körningar, favoriter som höll och föll, dessutom några smällar. Alla mådde ändå väl efter den soliga dagen och stämningen var god och uppsluppen vid prisutdelningen.

  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Flera GT15 förare hade bytt ekipage och fixat lite extra inför premiären. Fjolårsmästaren Adam Wrenkler visade direkt vem som ska bli kung i år också. Han var snabbast på tidsträningen och vann sedan alla tre heaten utan att bli ordentligt utmanad. Redan på första varvet skar det till snett för Mathilda Wiberg i en böj och Casper Westerlunds väg var plötsligt blockerad. Det sa tjong och Wibergs båt rullade runt när Westerlund flög över. Mathilda skrattade o jublade när Rescue teamet plockade upp henne. Hon var ju först med att bada i år!! Till omstarten hann faktiskt Westerlund fixa fast motorn igen o han blev trea efter Wrenkler o Céwe.

Till det andra heatet var också Mathilda med igen, men en olycka kommer sällan ensam. Hon var för het på gröten och tjuvade lite och fick ett varvs avdrag. Till sista heatet så kom hon i alla fall med ordentligt och var den som lyckades med flest omkörningar! Hon blir att räkna med framöver. Klara kliv framåt i resultatlistan gjorde också Edward Bergholtz, Albin Hellberg samt Jonna Rudefors. Det blir fler spännande race under säsongen.

Startfältet i GT30 såg riktigt brett och spännande ut. Men William Sjöström tvingades bli inbogserad redan under träningen och det blev ett osedvanligt manfall i klassen. Storfavoriten Micke Bengtsson var snabbast under tidsträningen, men Max Samuelsson var imponerande nära. I första heatet så var de ihop vid första bojen. Båda trodde sig kunna fullfölja men Max båt var så skadad att den tog in vatten och dagen blev därefter inte som han tänkt sig. Bengtsson vann heatet före fjolårsmästaren Andrea Forslund. I det andra heatet så var de två istället ihop ordentligt och hamnade i vattnet. Andrea fick en smäll i huvudet, och tog det lugnt resten av dagen. Micke med team fixade ihop båten till sista heatet. Dagens segrare, som kom smygande lite bakifrån när tillfälle bjöds var Jens Holmén, som knep de två sista heatsegrarna. Bästa tjej blev denna dag debuterande Jeanne Céwe, det var en verkligt populär högoddsare!

Flest nya båtar torde det ha varit i OSY klassen. Noras Oliver Nilsson hade införskaffat en ny Estnisk Kala båt, i hopp om att utmana Dickfors klanen. Det såg riktigt bra ut. Han utmanade Anton Dickfors både under tidsträning och racen, men hade aldrig någon reell chans att utmana Dalmasen. Karlskogas Anton Ericksson fick motorproblem, troligen en otät packning gissades det och kunde inte göra sig själv rättvisa denna dag. Men han var ju med jättebra upp till första böj, så fick de bara stil på motorn så visste de att kapaciteten fanns där.

Thundercat fältet har magrat till i år. Det bör bli fler båtar till nästa race om en månad och bättre stil på maskineriet. Kjell Johansson är fortsatt på tronen i klassen, men Norrtäljebröderna Rindar är bara marginellt efter – sedan de bytt tändstift så att motorn orkar gå på fullvarv!

Den häftigaste racingen visade förstås F2 grabbarna upp. Både ljudligt, sväng- och knopmässigt. Det pirrar mer än i en mage när de drar iväg. Alla förare hade ombyggda eller nya båtar, så det var en intressant kraftmätning. VM-medaljören Edin visade en egen klass, till sista heatet då det blev lite joddlande. Daniel Segenmark med sin sprillans nya DAC visade verklig potential direkt. Hoppas Daniel hinner med fler ordentliga testrundor så kan han kanske vara med på allvar och konkurrera om VM-poängen. Oskar Samuelsson hängde med bra, men är än så länge ett snäpp efter. Det är bara att jobba vidare med de fina grejorna så de blir han ännu snabbare. VM-premiären körs om tre veckor. För GT förarna är det bara knappt två veckor till ett nytt SM race i Saltsjöbaden. Våren är intensiv.

Ska även nämnas att det var kul att i se debutanter i alla breda klasser. De körde mycket bra och kommer säkert att utmana mer när de blir mer varma i kläderna.

 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link