Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fantastiskt rekord på Classic Offshore Summer Meet

04 JUN 2018 11:15
Det sjätte Classsic Offshore Summer Meet på Herräng i Roslagen, blev på nytt det allra bästa. Det var flest deltagare, större publik och det i särklass bästa vädret i historien. Rekord i allt.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

rganisatören Arne Jansson blev också redan i förväg hyllad och tackad av SVERA Generalsekreterare Jamie Spörndli med ett välförtjänt förtjänsttecken! Det gav stora applåder och visslingar av alla Classic fans.

 Arne Jansson under förarmötet!

Osedvanligt många nya båtar. Tidigare kända racerbåtprofiler dök upp på nytt. Peter Jobs, Ante Malmgren och Lasse Block för att nämna några. En del hade slitit för att hinna få ihop. Ante hade skjutit en topplockspackning och tvingats byta kolvar. Det blev till över kl 22 varje kväll före Herräng. En av de yngre förarna Andreas Nilsson gav upp kl 22 kvällen före då han inte fick stil på elen i motorn. Modellbåtmästarna Hägglöw tillhörde nykomlingarna. Äntligen fick de vara med och köra en stor båt. De hade kul. Kul var det också att se ett par ”riktiga” offshoreracers med V8:or. Matton kom med Öhlunds Roslagsloppsvinnande Technophone SpeedCraft och Jobs med en Gilbert 23:a. Synd bara där att värmeväxlaren inte funkade på hemvägen för Jobs så det blev snöret hem.

Lase Block med Per Benson som navigatör från Älmsta till Herräng. Första sträckan var det den stolta navigatören Jonas Gustafson som fick navigera åt Lasse Block.


Antes motor!

Arne Jansson gillar teknik och historia. I Classic offshore lyckas han kombinera dessa intressen och när han skapade Herrängs Sommarträff, som i grunden är Crusingträff, där alla träffas visar ut vad de fått ihop och snackar häftig båt. Å så kör man i god fart till ett lunchställe och visar upp sig där. Evenemanget har bara vuxit år från år. Den här dagen bara var sådär fin som man drömmer om. Alla lär vilja komma tillbaka.

 

Nästa event blir det mer racing för Classic åkarna, ja idealfartsracing. RBR-loppet den 16 juni och sedan väntar 6-7 juli i Oskarshamn med nästa stora sommar- och musikfest!

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link