Hoppa till sidans innehåll

F1 Jonas drömmer om prispallen

31 AUG 2016 21:34
Det är ingen tvekan om att Jonas Andersson hör hemma på pallen i Formel 1. Det blir definitivt hans mål när han ställer upp för UIM F1H2O Grand Prix i Harbin i Kina den 2-4 september.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

42-åriga Team ägaren från Frövi leder en tät trio förare, som jagar topptrion i VM-serien.  Det är Carella, Chiappe och Torrente som ligger i en egen tätgrupp. Därefter är det Jonas Andersson som har båda finska förarna Roms och Seliö tätt jagandes bakom. De båda finnarna har varsin pallplats i år, Jonas har två fjärdeplatser, i Dubai och i Portimao. 

"Jag var glad att jag kom i mål senast efter våra problem i Frankrike. Men vi bör vara på podiet. Att komma fyra räknas ju liksom inte. Vi har farten för att konkurrera, säger Jonas. En viktig skillnad är nu att Jonas kommit i mål i flera lopp. Ifjol var det många motorhaverier under tävlingarna. Snabbheten har alltid funnits när Jonas har varit med, nu börjar tillförlitligheten också bli bättre."

"Senast gjorde jag ett litet misstag i kvalet, det var inte teamets fel det var mitt. Så vi hamnade lite i bakvatten inför tävlingen, suckade Jonas."

Jonas Andersson är rutinerad i F1, det här är hans tionde säsong. Han har kört 76 F1 lopp, haft pole position två gånger, har vunnit fyra Formel 1 lopp och stått totalt 13 gånger på prispallen, men det var länge sedan nu. Han längtar efter en podieplats, för att sedan kliva ett steg till uppåt för att nå en femte vinst!

I Kina har han möjlighet att köra ännu en ny vidareutvecklad modell av Mollgaard båten. Problemet är bara att Jonas inte har hunnit med att testa den alls ännu. Första provkörningen blir på fria träningen på fredag i Harbin, Kina.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link