Hoppa till sidans innehåll

Ett fantastiskt 30-årsjubileum i Lidköping

11 AUG 2017 16:09
ROC i Lidköping blev precis som det var tänkt, dagens förare kom och fick möta gamla förare, vissa hade inte stått på en Jetski på över 20 år! En del andra gamla rävar stod på stranden och njöt av att se sina gamla medtävlare kämpa på vattnet.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Det var helt fantastiskt hur körskickligheten satt kvar, efter några kvalrundor var stormästarna tillbaks i storform.

En del av historierna vi fick höra på kvällen på stadshotellet hade vi kanske hört förut, det är helt sanslöst vilka strapatser och kämpainsatser som gjorts av svenska förare genom tiderna – d v s under de 30 år som sporten funnits i Sverige och som nu firades på bästa sätt!

Massor av foton togs och de sprids nu på sociala medier, se och njut!

Den stora höjdpunkten var 550 Challenge, där Mats Örtendahl frikostigt ställde upp med två historiska Kawasaki 550 maskiner som hela 13 förare hängav sig åt.

Mats tog 100kr i hyra av varje förare och meddelade att hela potten gick till vinnaren, därmed höjdes spänningen….

En pokal gick till Stian Schjetlein för dagens meste segerherre, han körde nästan alla klasser, alltifrån Runabout GP2 till Kawa 550 – och vilken förare han är. Stian körde 550:an helt brutalt och hade han lyckats få till rena åk hade han nått långt.

Nu kom upplösningen att avgöras mellan Mats Örtendahl som i finalen fick möta sin gamla 550-kombattant Thony Larsson. Mats lyckades få behålla sina ”hyrpengar” genom att besegra Thony som var lika glad över sin andraplats!

En mycket trevlig kväll med prisutdelning innebar utdelning av pokaler, inte bara till topp-tre förarna utan även en del specialpriser, bl a Thony Larsson för hans excellenta bensvängar, Håkan Ljungberg för sportens snyggaste hatt, David Nielsen för årets comeback mm mm.

Det ståtliga Vandringspriset Dziobeks Hjälm går nu på export då det vanns av Stian Schjetlein. Priset får därmed ett Norskt hem tillsvidare – nu väntar vi på en inbjudan från Norge till nästa ROC!

Om ett par veckor är det dags för Final i Svenska Cupen och SM/RM – inbjudan ligger ute på hemsidan, vi syns väl där?

 

Resultat från ROC.

Skribent: Tommy Jacobsson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link