Hoppa till sidans innehåll

En lyckad träff om eventuellt samgående

29 OKT 2019 08:31
I lördags samlades närmare 30 personer för att få information, ställa frågor och diskutera förbundsstyrelsens förslag om samgående med Svemo.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2019 08:31

Förbundsstyrelsen publicerade och skickade ut en organisationsutredning den 13 september 2019. I den presenterades styrelsens förslag om samgående med Svemo, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet.

Mötet i lördags Ordförande Jonas Gustafson och generalsekreterare Jamie Spörndli inledde med att presentera organisationsutredningen och bakgrunden till den. De presenterade också de verkliga siffrorna för ekonomiskt stöd 2020-2021 då beskedet från Riksidrottsförbundet kom i fredags.

På mötet deltog också Svemos ordförande Håkan Leeman som dels fick möjlighet att presentera sig själv och Svemos verksamhet lite närmare samt svara på alla deltagarnas frågor och funderingar. Det ställdes frågor om allt från hur Svemo arbetar med rekrytering av barn och unga till vad som händer med medlemskapet i UIM.

Flera av deltagarna menar att den kritiska inställningen som tidigare funnits inte fanns kvar längre då Håkan bland annat kunnat förklara hur förbundet skulle organiseras under Svemo och hur stor självbestämmandet faktiskt fortsatt skulle vara. Det finns många praktiska detaljer kvar att reda ut och det kommer vara en lång process där problem kommer uppstå som både SVERA och Svemos förbundsstyrelser är ödmjuka inför.

Förbundsstyrelsen fick många bra medskick och deltagarna tryckte främst på vikten av att ha en plan B om det är så att Svemos förbundsmöte inte röstar för ett samgående.

Skribent: Jamie Spörndli
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link