Hoppa till sidans innehåll

En lyckad helg på Bosön

04 MAJ 2018 11:11
Under helgen 27-29 april arrangerade vi tillsammans med RF Elit, Stockholmsidrotten, SPRT och Bosön två läger. Ett elitläger och ett ungdomsläger. Och vilken lyckad helg det blev.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:34

Helgen har för elitlägret varit blandad. De har haft pass innehållande:

Träningslära: ett pass där Pär Svennar pratade mycket om hur du ska träna för att nå bästa resultat samt hur du kan använda din puls som ett verktyg i din träning. Här valde deltagarna att skippa den praktiska delen av passet och istället fortsätta med det teoretiska och pumpas fulla av information och kunskap.

Idrottspsykologi: ett pass där Fredrik Weibull pratade om hur man  möter motgångar och förbereder sig för framgångar. Deltagarna förde många bra diskussioner och delade med sig av sina bästa tips!

Idrottsnutrition: ett pass där Emma Lindblom pratade om vikten av att äta och träna rätt för att orka men också för att få ut så mycket som möjligt av sin träning. En diskussion om vad och när man ska hinna äta under en tävlingsdag fördes och flera av deltagarna fick tips och idéer med sig hem om hur de ska lägga upp sin kost och schemat för att få i sig energi under tävlingsdag.

Funktionell träning: ett pass där Annica Svensson, Leg Fysioterapeut, testade deltagarna på ett annorlunda sätt, nämligen genom att testa deras rörlighet. Flera av deltgarna var betydligt rörligare än vad de trodde medan andra var betydligt stelare än vad de trott. Annica visade också ett antal övningar som man kan göra för att förbättra sin rörlighet.

 

 

Deltagarna har fått med sig verktyg och inspiration till fortsatt träning och självklart också till hur de blir en bättre förare/navigatör. 

Ungdomslägret har haft pass innehållande:

Kostlära/doping och alkohol: där fick de tips på vad man måste få i sig under en dag för att orka samt info kring vad man kan titta på när man exempelvis väljer bröd eller yoghurt till frukost. De fick göra egna scheman på vad de ska äta under en träning eller tävlingsdag samt information om doping/alkohol med lite varning för kosttillskott. Detta pass var något som ungdomarna verkligen tog med sig under hela helgen (och också förhoppningsvis hem). Under detta pass var det Johanna Andersson ifrån WA Dietistkompetens som föreläste. 

Teambuilding/sociala medier/beteende: Här diskuterades det kring vad som faktiskt är okej att lägga upp på sina sociala medier, hur viktigt det är med ditt team samt vad är ett bra beteende gentemot tävlingsledning och andra viktiga personer under din tävlingsdag. Här hade vi Jennifer Zetterberg ifrån Stockholmsidrotten som föreläsare.

Light Turtle Test: I poolen fick de prova på att hoppa från kanten på olika sätt (från sidan, baklänges, framlänges), dra varandra i vattnet för att känna på hur det är att "rädda" en annan person, försöka komma under en annan person med all utrustning för att känna på hur det är att vara med all utrustning under vatten samt en stafett med all utrustning på. Sen även lite annan lek utan all utrustning.

 

 

Träningpass: Under detta pass fick de tips av Yamfu Arhin ifrån Stockholmsidrotten på övningar som de kan genomföra på gräsmattan hemma. Det märktes att det var kul att träna ihop med sina kompisar. 

 

Båda grupperna hade under lördagkvällen aktiviteter ihop. Josefine och Jamie ledde aktiviteterna. Aktiviteten började med trippelboll (innebandy, handboll och fotboll) därefter dodgeboll och spökboll. 

På söndagmorgon hade både elit- och ungdomslägret ett pass med första hjälpen/HLR. Ett pass där det grundligt gick igenom L,A,B,C,D,E och beskrivning av hur man använder hjärtstartare samt även genomgång och övning på docka gällande HLR. Detta pass var det Hassan Zubier och Pernilla Ingvarsson ifrån SPRT som genomförde med gruppen.

 

 

 

 

Vi vill tacka RF Elit, Stockholmsidrotten, Bosön, SPRT och självklart alla deltagare. Tack för att ni kom och gjorde detta till en jättebra och givande helg!

Skribent: Josefine Forslund
E-post: This is a mailto link

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link