Hoppa till sidans innehåll

Emma-Nellie träningssnabbast

04 OKT 2016 10:12
Knappt har vågorna hunnit lägga sig i Kina efter formel 1 loppet, förrän det är dags för nästa farövning. Idag kördes tidsträningen för Aquabike racet i Liuzhou, Kina.
  • Skapad: 04 OKT 2016 10:12

Först ut var damerna och där visade Emma Nellie Örtendahl än en gång att det här är hennes år. Hon utklassade konkurrenterna och tvåan fransyskan Poret var över tre sekunder långsammare. Varvet var förvisso hyfsat långt, där Nellie hade en topptid på 1.37, men ändå.

Även Borgströms klanen gjorde bra ifrån sig och Jonna fick sjätte bästa tid och Sofi tionde tid. Sistnämnda har plats för förbättring, men konkurrensen är hård.

 

På herrsidan har vi två svenska förare i Runabouts. Lars Åkerblom gjorde en finfin körning i Q1 och hade där den snabbaste tiden. Under de 10 minutrarna för Q2 så var konkurrenterna ännu snabbare. Kuwait föraren Youssef var snabbast före Bushell, det är ju de två som just nu krigar i VM-toppen, så racet i morgon blir mycket intressant. Åkerblom körde in på en tredje plats, vilket i sig är jättebra. För Johansson, som ligger fyra i VM-tabellen, gick det inte så bra, han får starta från yttersidan.

En otäck krock inträffade under Q2 när Perez körde vinkelrätt på Fracasso. Perez verkade tycka att italienaren låg i vägen och körde för långsamt. Fracasso kördes in på båt, men verkade inte allvarligt skadad.

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link