Hoppa till sidans innehåll

Emma-Nellie startar i pole!

20 DEC 2016 08:23
Emma Nellie Örtendahl har ett guld läge inför dagens GP lopp i Sharjah. Hon leder VM-tabellen inför finalen och tog pole position med förkrossande marginal under gårdagens tidsträning.
  • Skapad: 20 DEC 2016 08:23

Det återstår två heat att köra i Sharjah och Emma-Nellie behöver ta sig i mål för att ta ett par VM poäng och hennes första VM titel är säkrad.

Det har varit ett par nervösa månader för Emma Nellie sedan förra racet i Kina. Det har varit många tankar kring om allt som kan gå snett och hur man undviker det. Till det yttre har Emma-Nellies svarta maskin fått lite fina blå fält inlagda. De har funderat mycket på om hur mycket de ska gå igenom maskinen inför Sharjah. Maskinen har ju gått bra hela säsongen, varför byta något som fungerar. Inför gårdagens tidsträning var maskinen inte riktigt frisk. Så det blev byte av ett par cylindrar. Under tidsträningen var maskinen frisk och Emma-Nellie satte direkt riktmärket under tidsträningen med en körning på 1 minut och 55 sekunder på den 2,2 km långa banan. Hon var ensam om att köra under 2 minuter. Utklassning. Av syskonen Borgström lyckades Jonna bäst, blev trea vilket är superbra för hennes del. Det kan bli en svensk jubeldag imorgon.

Nu behöver ”bara” Emma-Nellies maskin fungera felfritt idag så får vi Guld Emma-Nellie!

På herrsidan så fixade Emma Nellies teamkamrat Schjetlein också pole position efter en fin körning i Q2.

På Runaboutsidan som samlat det största startfältet för helgen, såg Johan Johansson länge ut att kvala in till Q2 på en bra tid. Men det var många förare, flera fann också lite lugnare vatten. En av dem var Lars Åkerblom som slutade bland topp fyra. Runabout kör ju en längre bana med utöver den knixiga delen även ett parti med verklig fullfartsraka på omkring 600 m.

De två stora kaombatanterna om VM-titeln Bushell och Kuwaits Yousef tog de främsta startpositionerna, men de följdes därefter (igen) av Lars Åkerblom! Det var fem förare inom fyra sekunder, så det blir tätt. Från sjätte spår, d.v.s. får köra runt splitboj i starten, startar dansk-ungraren Jorgensen, men han var ett antal sekunder distanserad. Mycket spännande racing blir det idag.

 

 

Skribent: Per Benson

 

 

TFFIR_pratbubbla_RGB.png

 

Postadress:
Svenska Racerbåtförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996546, 7842479
E-post: This is a mailto link